Tukena pandemiassa

Mietityttääkö koronavirustilanne? Olemme jäsentemme tukena myös poikkeustilan aikana.

Toivotamme voimia!

Olemme ennennäkemättömässä tilanteessa. Me Skillassa teemme parhaamme tukeaksemme jäseniämme epidemian aikana. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä, jos työelämään liittyvät asiat mietityttävät.

 • Akavan Erityisalojen juristit vastaavat jäsenten kysymyksiin

  Akavan Erityisalojen juristit ovat saaneet paljon yhteydenottoja jäseniltä koronavirustilanteen vaikutuksista työsuhteeseen. Kysymykset vastauksineen on koottu tiiviiseen pakettiin, jota täydennetään ja päivitetään tarvittaessa. Lue lisää.

  Jos tarvitset työsuhteeseen liittyvää apua, ota yhteyttä Akavan Erityisalojen juristeihin.

 • Kysyttävää jäsenasioista?

  Akavan Erityisalojen jäsenpalvelu on valitettavasti ruuhkautunut. Kiireellisissä asioissa kannattaa ottaa yhteyttä Akavan Erityisalojen jäsenpalveluihin puhelimitse.

  Tyypillisimmät kysymykset on koottu Akavan Erityisalan sivuille Usein jäsenasioista kysyttyä -osioon.

  Kannatusjäsenet voivat ottaa yhteyttä suoraan Skillan toimistoon: toimisto@skillary.fi

 • Lomautus edessä?

  Millä perusteella työnantaja voi lomauttaa ja kuinka pitkään lomautus voi kestää? Akavan Erityisalojen juristit vastaavat.

  Jos sinut lomautetaan, toimi näin:

  1. Ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänäsi TE-toimistoon työnhakijaksi.
  2. Päivitä jäsentietosi Akavan Erityisaloihin. Huolehdi viimeistään nyt siitä, että olet maksanut jäsenmaksusi. Kassa tarkistaa jäsenyystietosi liitosta ennen päivärahapäätöksen tekemistä. Voit tarkistaa maksetut jäsenmaksusi verkkoasioinnista. Pystyt myös maksamaan puuttuvia jäsenmaksuja verkkoasioinnissa.
  3. Hae ansiopäivärahaa työttömyyskassa Erkosta, kun kaksi viikkoa lomautuksesta on kulunut. Jos lomautus on lyhyempi kuin kaksi viikkoa, hae ansiopäivärahaa aikaisintaan viimeisen lomautuspäivän jälkeen. Ansiopäivärahaa haetaan suoraan työttömyyskassa Erkon verkkoasioinnissa. Lue Erkon sivuilta, mitä dokumentteja tarvitset hakemusta varten. Jos et ole Erkon jäsen tai sinulla ei ole työssäolo- ja jäsenyysehto täyttynyt, haet työttömyysetuutta Kelasta.
  4. Pidä työnhaku voimassa työvoimaviranomaisen ohjeiden mukaisesti. Ilmoita kaikista päivärahaoikeuteen vaikuttavista, työttömyyden aikana tapahtuvista muutoksista (mm. työssäolo, ansaitut palkat, yritystoiminta, erilaiset palkkiot, opiskelu, sairausloma ja perheellesi maksetut sosiaalietuudet) päivärahahakemuksella työttömyyskassaan. Ilmoita muutoksista tarvittaessa myös työ- ja elinkeinotoimistoon (mm. jos on kyse työllistymisestä, yritystoiminnasta, opiskelusta tai sairauslomasta).
 • Ajankohtaista työttömyyskassasta

  Erko on varautunut poikkeustilan aiheuttamaan hakemusten käsittelyruuhkaan mm. palkkaamalla lisähenkilökuntaa ja hyödyntämällä robotiikkaa, mutta valitettavasti hakemusten käsittelyajat voivat venyä. Näet oman hakemuksesi tilanteen kirjautumalla Erkon verkkoasiointiin. Käsittelyssä oleva viikko näkyy myös Erkon kotisivuilla.

  Erko pyrkii vastaamaan viesteihin saapumisjärjestyksessä. Jos olet jo lähettänyt kassalle viestin, odotathan rauhassa, että he ehtivät vastata yhteydenottoosi.

  Jos et ole varma, oletko Erkon jäsen, voit tarkastaa asian Akavan Erityisalojen verkkoasioinnista. Mikäli kuulut vain liittoon mutta et kassaan, voit liittyä päivittämällä jäsentietosi.

  Jos asiasi koskee koronaviruksen vaikutusta työntekoon ja päivärahan maksatukseen, tutustuthan Erkon koostamaan tiedotteeseen.

 • Ilmoittaudu Skillan ja Akavan Erityisalojen webinaareihin

  Poikkeustilanteesta huolimatta Skillan ja Akavan Erityisalojen koulutukset jatkuvat, ja niitä toteutetaan webinaareina ja striimeinä. Skillan tapahtumat löydät täältä, Akavan Erityisalojen täältä. Huomioimme verkko-osallistumismahdollisuuden myös tulevia koulutuksia ja tapahtumia suunnitellessamme.

 • Turvan matkustajavakuutus ja koronavirus

  Skillan ja Akavan Erityisalojen jäsenet saavat jäsenetuna matkustajavakuutuksen ja muita vakuutuksia Turvasta. Turva on koonnut verkkosivuilleen tärkeimmät perustiedot koronaviruksesta, matkustajavakuutuksesta ja matkustamisesta asiakkailleen. He päivittävät sivua tilanteen kehittyessä.

 • Vinkkejä etätyöhön

  Kuinka huomioida ergonomia etätyössä? Lue Terveystalon työfysioterapeutin neuvot.