Elisa Koivumaa
VERKKOLEHTI

Kolme vinkkiä vastuullisen liikelahjan valintaan

Lahjan tulisi täyttää ainakin nämä kaksi sille asetettua tavoitetta: Ilostuttaa lahjan saajaa ja vahvistaa lahjan antajan ja saajan välistä suhdetta. Liikelahjan valinnassa tämä voi tuntua jopa mahdottomalta tehtävältä. Ihmiset ovat erilaisia, tulevat eri taustoista ja kulttuureista, ovat eri ikäisiä, nauttivat eri asioista. Kaiken tämän lisäksi yrityksen, josta lahja ostetaan, tulisi olla arvopohjaltaan luotettava ja samaistuttava.


Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Sees Companyn kanssa. Sees Company järjestää tuoksutyöpajan Skillan kevätretkellä Kirkkonummella 25.5.2023. Tekstin on kirjoittanut Sees Companyn perustaja Elisa Koivumaa.


Mitä sitten tulisi huomioida, jotta lahjan valitsemisessa onnistuttaisiin? Miten valita liikelahja, joka on mahdollisimman monelle mieluinen ja vahvistaa positiivista mielikuvaa lahjanantajasta? Lahjaa valitessasi mieti ainakin nämä asiat:

1. Vastuullisesti tuotettua

Lahjalla voi viestiä, minkä arvojen takana itse seisoo. Kotimainen tuotanto, ekologisuus ja kestävästi tuotetut tuotteet ovat varma valinta. Kun tavaraa on maailmassa jo liiaksikin, on tärkeä voida perustella lahjan olemassaolo.

2. Käyttötavaraa vai kaapintäytettä?

Elämys tai lahja, jonka voi arjessa kuluttaa loppuun on monen mieleen. Koska yrityksessä lahjan saajana  on joukko erilaisia ihmisiä, joilla on erilaiset kodit ja harrastukset, on turvallisinta valita jotain sellaista, mitä jokainen kuitenkin tarvitsee. Kesään sopivat ihanasti mökille soveltuvat tuotteet, jouluun puolestaan tunnelmointiin ja hemmotteluun tarkoitetut tuotteet.

3. Aitoa ja ylellistä

Hyvä lahja on usein sellainen, jota ei itse raaskisi ostaa. Liikelahjan tulisi olla laadukas ja saada lahjansaaja arvostamaan lahjaa ja sitä kautta lahjan antajaa. Valitessasi yrityslahjaa pohdi, mitkä elementit nostavat juuri kyseisen tuotteen arvoa. Vaikka et antaisi hintapisteeltään arvokasta lahjaa, valitse silti vähemmän ja laadukasta. Mieluummin muutama käsintehty konvehti kauniissa rasiassa kuin kilo marketin suklaata. Tarina tuotteen takana on myös tärkeä: se kertoo, että olet ajatellut lahjan saajaa ja selvittänyt asioita etukäteen. Muista myös kertoa lahjasaajalle, miksi valitsit juuri tällaisen lahjan. Se jos mikä lisää iloa ja arvostusta, kun kuulee, että tätäkin asiaa oli mietitty etukäteen.

"Mieluummin muutama käsintehty konvehti kauniissa rasiassa kuin kilo marketin suklaata."

Kolme lahjavinkkiä SEESiltä:

1. Pieni kesätervehdys: käsisaippua & pellavapyyhe

Kotimainen, 100% biohajoava ja eteerisillä öljyillä tuoksutettu käsisaippua & Lapuan kankureiden pellavapyyhe kauniissa lahjapaketissa.

2. Hemmottelupaketti saunaan: shampoo, suihkusaippua ja käsi- ja vartalovoide           

Näillä tuotteilla uskaltaa peseytyä järvessäkin ja auringon paahtaman ihon saa kosteutettua saunan jälkeen vartalovoiteella. 100% biohajoavat ja ilman synteettisiä ainesosia valmistetut kotimaiset tuotteet sopivat vauvasta vaariin. Hurmaavien ja metsäisten tuoksuyhdistelmien vuoksi kaikki tuotteet sopivat niin naisille kuin miehillekin.

3. Kotiin ja mökille: Käsisaippua, käsi- ja vartalovoide & pellavapyyhe

Lahja, joka sopii kaikille. Pyyhe sopii käytettäväksi keittiöpyyhkeenä mökkitiskeissä, käsipyyhkeenä tai vaikkapa sämpyläpellillisen päällä. Ylelliset käsienhoitotuotteet ilostuttavat aina. Kotimaista luonnonkosmetiikkaa ilman keinotekoisia ainesosia. Naisille ja miehille.         

SEESin perustajalle Elisa Koivumaalle on tärkeää, ettei lintsata missään. Tuotteiden raaka-aineet ovat biohajoavuudessaan ja laadussaan poikkeuksellisen korkeaa tasoa. Tuotteet valmistetaan Suomessa ja kaikki tuotannon ympärillä tapahtuva muukin työ - kuten verkkosivut, painomateriaalit ja valokuvat - ovat kotimaista tuotantoa.

Mikä Sees Company?

SEESin tuotteet valmistetaan Suomessa parhaista mahdollisista raaka-aineista suomalaista työtä ja designia kunnioittaen. Tuotevalikoimaan kuuluu hiusten- ja ihonhoitotuotteita, jotka täyttävät luonnonkosmetiikkastandardit, sekä kodinsiivoustuotteita, jotka on valmistettu ilman keinotekoisia ainesosia.

SEES syntyi halusta luoda tuotesarja, joka puhuttelee käyttäjän kaikkia aisteja. Esteetiikka, puhtaat ja ekologiset raaka-aineet, tuoksuyhdistelmät ja eettisyys ovat SEESiä määrittäviä tekijöitä.

Kaikki SEESin tuotteet on valmistettu ilman turhia kemikaaleja, eivätkä ne sisällä mitään keinotekoisia ainesosia. Tuotteita yhdistää tuoksumaailma, joka perustuu puhtaisiin ja luonnollisiin eteerisiin öljyihin. Tuotteisiin valitut eteeristen öljyjen tuoksuyhdistelmät ovat pitkän tuotekehittelyn tulos ja jokainen yhdistelmä vaikuttaa mieleen eri tavoin - virkistäen, vahvistaen tai rentouttaen mieltä.

Tutustu Sees Companyn nettisivuihin

Huom! Verkkolehti Skillan yhteistyöartikkeleissa esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan/yhteistyökumppanin omia eivätkä välttämättä edusta Skilla ry:n kantaa.

Jaa artikkeli