Eeva Kivikkola
VERKKOLEHTI

Kun vastuullisuus ratkaisee: Miten valita tapahtumapalvelut? – Lue asiantuntijan vinkit

Kun järjestetään yritystapahtumia, on yhä tärkeämpää valita kumppani, joka jakaa yrityksen arvot, erityisesti vastuullisuuden. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miksi vastuullisuus on avain menestyksekkäisiin tapahtumiin ja miten voit valita oikeat tapahtumapalvelut vastuullisuusnäkökulmasta.


Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Talo Eventsin kanssa. Skilla järjestää kevätkokouksen 2024 kaupallisessa yhteistyössä Tampere-talo-konserniin kuuluvan Talo Events Oy:n kanssa.


Kun suunnittelemme tapahtumia Talo Events Oy:ssa, vastuullisuus on tärkeää − niin tärkeää, että se on kirjattu strategiaamme. Olemme sitoutuneet luomaan tapahtumia, jotka heijastavat arvojamme ja palvelevat paitsi asiakkaitamme myös ympäristöä ja yhteiskuntaa. Talo Events Oy:ssa haluamme synnyttää suuria tunteita ja ihmisten välistä yhteyttä Suomen vastuullisimmalla tapahtumapalvelulla. Vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme ja päivittäistä tekemistämme.

Pienet valinnat, suuret vaikutukset

Vastuullisuus tapahtumien suunnittelussa ei ole pelkästään trendi – se on välttämättömyys. Tietoiset valinnat tapahtumapaikasta, kuljetuksesta ja tarjoiluista voivat vaikuttaa merkittävästi tapahtuman ympäristövaikutuksiin. Pienilläkin päätöksillä voi olla suuri positiivinen vaikutus.

Talo Events Oy on edelläkävijä vastuullisten tapahtumien järjestämisessä. Vähennämme hiilidioksidipäästöjä ja kasvatamme hiilinieluja omalla toiminnallamme sekä tarjoamme mahdollisuutta päästökompensointiin asiakkaillemme Tampere-talossa. Autamme menusuunnittelussa hävikin minimoimiseksi ja kerromme tavoista pienentää tapahtuman hiilijalanjälkeä.

Vinkki: Yksi tehokas tapa vähentää tapahtuman ympäristövaikutuksia on kiinnittää erityistä huomiota tarjoiluun. Valitsemalla paikallisia ja sesonginmukaisia raaka-aineita voit vähentää kuljetuksesta aiheutuvaa ympäristökuormaa. Lisäksi harkitse kasvispainotteista menua, sillä kasvisruoan tuotanto on usein kevyempää ympäristölle kuin liharuoan.

Kuvaaja: Laura Vanzo, Visit Tampere

 

 

Valinnan vaikeus

Kun valitset tapahtumapalveluntarjoajaa, varmista, että he jakavat vastuullisuusarvosi. Kysy heiltä, miten he ottavat huomioon ympäristönäkökohdat, työskentelevät kestävien kumppanien kanssa ja edistävät sosiaalista vastuuta. Tämä varmistaa, että tapahtumasi on linjassa yrityksesi eettisten periaatteiden kanssa.

Talo Events Oy tarjoaa sinulle kumppanuutta, joka kunnioittaa vastuullisuusarvoja. Olemme omistautuneet vastuulliseen toimintaan ja noudatamme aina yhtä tai useampaa auditoitua ympäristöohjelmaa. Kysy meiltä, miten voimme tehdä tapahtumastasi ympäristöystävällisen ja sosiaalisesti vastuullisen.

Vinkki: Ennen tapahtumapalveluntarjoajan valintaa, pyydä heiltä tietoa heidän ympäristö- ja sosiaalisen vastuun toimistaan. Kysy, mitä konkreettisia askelia he ovat ottaneet ympäristön suojelemiseksi, miten he tukevat paikallisia yhteisöjä tai työskentelevät kestävien kumppaneiden kanssa.

Esimerkkejä kestävistä ratkaisuista

Vastuullisuus ei ole vain abstrakti käsite; se näkyy konkreettisesti tapahtumien suunnittelussa. Esimerkiksi kierrätysmahdollisuudet, sähköisten materiaalien käyttö ja lähituottajien suosiminen ovat käytännön keinoja tehdä tapahtumasta ympäristöystävällisempi.

Talo Events Oy:ssa ymmärrämme, että jokainen tapahtuma vaikuttaa ympäristöön. Siksi otamme huomioon kestävät ratkaisut niin omissa tiloissamme kuin palveluissammekin. Tampere-talo on hiilineutraali ja sillä on myös Joutsenmerkki. Lisäksi ravintola on Portaat luomuun -ohjelman portaalla viisi. Tuulensuun Palatsissa istutamme 2 puuta tapahtumaa kohden hiilinieluun ja ravintola panostaa lähiruokaan ja suosii Parasta Pirkanmaalta -alkuperätunnuksen omaavia tuottajia. Tavoitteenamme on luoda tapahtumia, jotka ovat nautinnollisia, mutta samalla vastuullisia.

Vinkki: Harkitse tapahtuman osallistujien liikkumisen ympäristövaikutuksia ja tarjoa vaihtoehtoisia ja kestäviä kuljetusvaihtoehtoja. Esimerkiksi järjestä yhteiskuljetuksia joukkoliikenteellä tai tarjoa mahdollisuus osallistua tapahtumaan polkupyörällä tai kävellen.

Kuvaaja: Laura Vanzo, Visit Tampere

Maineesi vahvistuu vastuullisuudella

Yrityksesi vastuullisuus heijastuu suoraan maineeseesi. Kun asiakkaat näkevät, että välität yhteiskunnallisista ja ympäristöasioista, se voi olla kilpailuetusi. Lisäksi valitsemalla vastuulliset tapahtumapalvelut, voit olla osa suurempaa muutosta kohti kestävämpää tapaa tehdä liiketoimintaa.

Valitsemalla Talo Eventsin palvelut tai Tampere-talon tilat, teet vastuullisen valinnan. Voit näyttää asiakkaillesi, että välität yhteiskunnallisista ja ympäristöasioista, ja samalla luot unohtumattomia tapahtumia.

Vinkki: Kun haluat vahvistaa mainettasi vastuullisena tapahtumanjärjestäjänä, kiinnitä erityistä huomiota tapahtuman jälkiarviointiin ja osallistujapalautteeseen. Kysy osallistujilta heidän mielipiteitään tapahtuman ympäristöystävällisyydestä ja sosiaalisesta vastuusta. Kerää positiivisia kokemuksia ja palautteita, ja jaa ne avoimesti markkinoinnissasi ja sosiaalisessa mediassa.

Vastuullisuus ei ole vain sana – se on tekoja. Kun valitset tapahtumapalvelut, jotka omaksuvat vastuullisen lähestymistavan, luot tapahtuman, joka ei ole vain onnistunut, vaan myös kestävä. Tee tietoisia valintoja ja ole osa positiivista muutosta.

Talo Events ei ainoastaan järjestä tapahtumia – me luomme vastuullisia elämyksiä. Valitse meidät kumppaniksesi, kun haluat tapahtuman, joka ei ole vain onnistunut, vaan myös vastuullinen ja kestävä. Palveluihimme kuuluvat mm. tapahtumatilojen, kuten Tampere-talon ja Tuulensuun Palatsin, vuokraaminen, kokous– ja kongressipalveluiden myyminen sekä yritystapahtumien järjestäminen koko kotimaassa!


Lue lisää!


Kirjoittaja: Eeva Kivikkola, Markkinointiasiantuntija / Marketing Specialist, Talo Events Oy


Verkkolehti Skillan yhteistyöartikkeleissa esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan/yhteistyökumppanin omia eivätkä välttämättä edusta Skilla ry:n kantaa.

Jaa artikkeli