Sanni Nieminen
VERKKOLEHTI

Miten vastuullisuus näkyy hotellissa ja mitä vastuullinen majoittuminen tarkoittaa? Kestävän matkailun edelläkävijä Courtyard Tampere City by Marriott kertoo

Kestävät kulkutavat ovat jo vakiintunut osa matkailijoiden valintoja, kun tavoitteena on vähentää ympäristövaikutuksia. Tiedostavat matkailijat valitsevat yhä useammin julkisen liikenteen, pyöräilyn tai sähköautojen käytön tukemalla näin kestävää matkustamista. Matkailun vastuullisuus ei kuitenkaan rajoitu pelkästään liikkumiseen, vaan myös majoituspaikan valinta voi vaikuttaa merkittävästi ympäristöjalanjälkeen. Tässä artikkelissa tarkastellaan, kuinka hotelli voi edistää vastuullisuutta ja miten hotellivieras pystyy tekemään kestäviä valintoja majoittuessaan.

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Courtyard Tampere City by Marriottin kanssa. Skilla järjestää kevätkokouksen 2024 yhteistyössä hotellin kanssa.


Kestävät valinnat tekevät majoittumisesta ja kokouksista entistäkin vastuullisempia

Tampereen yksi uusimmista ja kansainvälisimmistä hotelleista, Courtyard Tampere city sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä, aivan Tampere-talon kyljessä, muutaman askeleen päässä Nokia Arenasta ja rautatieasemasta. Olemme osa maailman suurinta hotelliketjua Marriottia. Hotellimme sijainti on ihanteellinen niin yritystilaisuuksien järjestämiseen, liikematkailijoille kuin lomailijoillekin, mahdollistaen helpon pääsyn kaupungin keskeisiin nähtävyyksiin ja palveluihin. Tavoitteenamme on tarjota vieraillemme paitsi viihtyisät oleskelutilat myös mahdollisuus tehdä kestäviä valintoja majoituksen suhteen. Näin vastuullisuus näkyy päivittäisessä tekemisessämme:

  1. Hotellillemme on myönnetty Leed-ympäristösertifikaatti. Sertifikaatti kattaa useita näkökulmia, kuten energiatehokkuuden, vedenkulutuksen, materiaalien käytön ja sisäympäristön laadun. Leed-sertifikaatti myönnetään rakennuksille, jotka täyttävät tietyt kestävyyteen liittyvät kriteerit, ja se kannustaa ympäristövastuulliseen rakentamiseen ja käyttöön. Olemme suorittamassa parhaillaan myös Green Key -ympäristömerkkiä ja osa Sustainable Travel Finland-ohjelmaa.
  2. Varatessasi ryhmälle yöpymisen Green Choice Deluxe -huoneluokassa saat upeat näkymät kaupunkiin hotellin ylimmästä kerroksesta ja mahdollisuuden kasvattaa suomalaisia hiilinieluja. Jokainen yöpyminen Green Choice Deluxe -huoneessa on investointi tulevaisuuteen, jossa puusto auttaa torjumaan ilmastonmuutosta. Istutamme puita yhteistyössä Reforest Finlandin kanssa hiilinieluumme Kangasalle ja Hervantajärvelle keväisin ja syksyisin.
  3. Inklusiivisuus ja vastuullisuus ovat meille sydämen asioita. Marriottin saamat palkinnot rohkaisevat meitä jatkamaan työtämme monimuotoisuuden ja tasa-arvon puolesta, sekä varmistamaan, että jokainen työntekijämme ja vieraamme tuntee olonsa kotoisaksi ja arvostetuksi. Olemme ylpeästi osa We speak gay -järjestöä.
  4. Olemme sitoutuneet paikallisiin ja kestäviin energianlähteisiin. Hyödynnämme energianlähteenämme Tammerkosken vesivoimalla tuotettua energiaa, mikä vähentää ympäristövaikutuksiamme ja tukee kestävää energiantuotantoa.
  5. Ympäristövastuullisuutemme ei rajoitu ainoastaan fyysiseen ympäristöön, vaan heijastuu myös yhteistyöhön paikallisten toimijoiden kanssa. Tampere-talon kanssa jakamamme mehiläispesähanke on loistava esimerkki siitä, miten voimme yhdessä vaikuttaa paikalliseen ekosysteemiin ja lisätä kaupungin vihreyttä. Katollamme on Korpikuusen mehiläispesä, josta saamme omaa hunajaa aamiaiselle!
  6. Hotellimme ravintola, Kitchen & Bar, tarjoaa herkullisia makuelämyksiä aamusta iltaan. Pyrimme käyttämään paikallisia ja sesonginmukaisia raaka-aineita ruoanvalmistuksessa, mikä tukee paikallista taloutta ja vähentää ruoantuotannon ympäristövaikutuksia.

Vinkki: Tavallisesti hotellihuoneet siivotaan päivittäin, mutta pidemmän ajan majoituksissa voit vähentää päivittäisiä siivouksia, jolloin siivouksen sijaan istutamme puita hiilinieluumme!

 

Miten yritystapahtumajärjestäjä voi omalla toiminnallaan edistää vastuullisuutta?

Yritystapahtumia järjestäessä on tärkeää tehdä vastuullisia valintoja, ja hotellin valinta on merkittävä osa kestävää yrityskokousta. Vastuullisen hotellin valitseminen edistää ympäristöystävällistä ja sosiaalisesti kestävää matkailua. Vastuullista tapahtumaa suunnitellessa tukeudu paikallisiin palveluihin ja suosi mahdollisissa siirtymisissä julkista liikennettä tai pyri rakentamaan ohjelma niin, että siirtymiset hoidetaan jalan. Yritystapahtumajärjestäjänä voit kannustaa myös vieraitasi tekemään tekemään omia kestäviä valintoja vierailun aikana: säästämään vettä, sammuttamaan turhat valot ja lajittelemaan jätteet oikein. Voit myös kannustaa majoittujia ottamaan aamiaisella ruokaa vain sen verran kuin jaksaa syödä, jolloin vältämme ruokahävikkiä ja edistämme yhdessä kestävää kulutuskäyttäytymistä.

Pienillä teoilla voit osaltasi edistää ympäristöystävällistä ja sosiaalisesti kestävää matkailua, luoden positiivista vaikutusta paikalliseen yhteisöön ja ympäristöön. Pidemmän tapahtuman ja vierailun aikana voit valita huoneen siivouksen vain esimerkiksi joka toiselle päivälle tai käyttää samaa pyyhettä useamman kerran.

Vinkki: Matkailijana voit edistää ympäristöystävällistä ja sosiaalisesti kestävää matkailua valitsemalla hotellin, joka on sitoutunut vastuullisuuden edistämiseen ja osoittaa läpinäkyvästi tekemänsä toimenpiteet. Majoittuessasi keskeisellä sijainnilla, teet kestävillä kulkuvälineillä liikkumisesta helppoa!

Meille kaikki ovat aidosti tervetulleita – tätä inklusiivisuus meille merkitsee

Meille on tärkeää, että jokainen hotellivieraamme tuntee olonsa tervetulleeksi ja arvostetuksi. Kuuntelemme ja kunnioitamme vieraidemme erilaisia tarpeita mielellämme. Sosiaalinen vastuu hotellissamme ei rajoitu ainoastaan vieraisiin, vaan se ulottuu myös työyhteisöömme, jossa arvostamme jokaisen panosta ja edistämme yhdessä inklusiivisuuden positiivisia vaikutuksia. Olemme sitoutuneet edistämään monimuotoisuutta ja tasa-arvoa henkilöstössämme. Rekrytoimme avoimin mielin erilaisista taustoista tulevia ammattilaisia ja pyrimme luomaan inklusiivisen työympäristön, jossa jokainen työntekijä tuntee olevansa arvokas osa tiimiä. Tarjoamme myös koulutus- ja kehittämismahdollisuuksia henkilöstöllemme edistääksemme heidän ammatillista kasvuaan.

 

Info

Osoite: Yliopistonkatu 57, 33100 Tampere
Sijainti: Samassa rakennuksessa Tampere-talon kanssa, muutaman askeleen päässä Nokia Arenalta ja Tampereen rautatieasemalta. Hotellin parkkipaikalle pääsee ajamaan suoraan Helsingin moottorieltä kääntymättä kertaakaan.
Huoneiden määrä: 229
Kokoustila: 12 henkilön kokoustila ja Tampere-talon monipuoliset kokoustilat samassa rakennuksessa
Ravintola: Kitchen & Bar @ Courtyard
Pysäköinti: 40 pysäköintipaikkaa
Hotellin omistaja: Odyssey Hotel Group, jolla on yli 20 hotellia ympäri Eurooppaa. Tutustu tarjontaan! 

Lue lisää hotellista!

Yhteystiedot:
Noora Heino
Myyntipäällikkö
p. 044 5378337
noora.heino@courtyardtamperecity.com

Myyntipalvelu (avoinna arkisin klo 9-15)
p. 050 309 9797
sales@courtyardtamperecity.com


Kirjoittaja: Sanni Nieminen, markkinointikoordinaattori


Verkkolehti Skillan yhteistyöartikkeleissa esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan/yhteistyökumppanin omia eivätkä välttämättä edusta Skilla ry:n kantaa.

Jaa artikkeli