Elina Husa
JÄRJESTÖ

Puheenjohtajan kesätervehdys

Tervehdys Skilla ry:n jäsenet,

on kulunut hieman yli kuukausi siitä, kun minut valittiin puheenjohtajaksi Tampereella 27.4.2024. Kevätkokouksen jälkeinen aika on ollut opettelua sekä tutustumista Skilla ry:n ja Akavan Erityisalojen toimintaan. Aika on ollut todella mielenkiintoista sekä opettavaista, ja olen omaksunut monia uusia asioita tiiviissä aikataulussa. Olen iloinen siitä, että olen jo nyt saanut verkostooni uusia yhteyshenkilöitä sekä jäseniä. Tukenani on ollut Skillan toimisto, jonka toimintaan olen myös päässyt perehtymään. Olen innoissani, kun pääsen johtamaan kaltaisiemme hallinnon ja liiketalouden osaajien monipuolista yhteisöä!

Pääsin jo pian puheenjohtajakauteni alussa edistämään alamme arvostusta julkisuudessa. Otimme viime kuussa kantaa ammattitaidottomasti tehtyyn työpaikkailmoitukseen, jolla haettiin johdon assistenttia. Voit tutustua kannanottoon täällä. Kannanottomme huomattiin sekä Helsingin Sanomissa että YLE:llä!

Olen kiitollinen siitä, että pääsen edistämään edustamiemme ammattien etua ja arvostusta työelämässä. Kiitän Skillan jäsenkuntaa sekä toimistoa saamastani tuesta. Aion myös jatkossa toimia alamme arvostuksen hyväksi – epäasialliselle puheelle ja kohtelulle ei tule olla sijaa työelämässä.

Kuluneena keväänä yhdistyksemme on ottanut rohkeita harppauksia kohti entistäkin vahvempaa yhteisöä. Skillan ja Liiketalouden Liiton fuusio astui voimaan 1.1.2024, ja suureksi iloksemme valtaosa entisen LTA:n jäsenistä on siirtynyt Skillan jäseniksi ja yhdistyksen jäsenmäärä on nyt noin 2400. Skillan nykyisessä hallituksessa on myös kolme jäsentä, joilla on tausta LTA:ssa. Kevään hallitustyöskentely on sujunut erinomaisessa yhteishengessä, sillä jaamme samat arvot ja tavoitteet: jäsentemme edunvalvonnan ja työelämän parantamisen. Skilla aikoo vaalia LTA:n perinteitä, ja esimerkiksi ensi syksynä järjestämme Osaaja -webinaarisarjan perintönä Liiketalouden Liiton Osaaja -seminaarista. Webinaarit sisältävät huippupuhujien tarjoamia eväitä ja näkökulmia tulevaisuuden työelämään koko jäsenkunnalle. Suosittelen lämpimästi osallistumaan!

Muistamme syksyllä myös juuriamme, kun pidämme Helsingin Sihteeriopistosta valmistuneiden alumni-illan torstaina 28.11.2024.

Fuusion myötä on ollut aika pohtia yhdistyksen identiteettiä ja kirkastaa viestiämme. Aloitimme tänä keväänä työn Skillan uuden strategian luomiseksi. Skilla ry:n toiminnanjohtaja Elina Havu panostaakin strategian kirjoittamiseen kesän aikana. Vahvuuksiemme sanoittaminen on tärkeää, jotta voimme säilyä vahvana yhteisönä myös jatkossa ja houkutella uusia osaajia joukkoomme. Lämmin kiitos jäsenille, jotka ovat osallistuneet strategiaprosessiin sekä TJS Opintokeskukselle, joka on auttanut meidät alkuun fasilitoimalla työpajoja. Panoksenne Skillalle on todella arvokasta. Skillan uusi strategia hyväksytään syyskokouksessa torstaina 21.11.2024.

Tänä keväänä teetimme myös jäsentutkimuksen, jotta saisimme tietoa jäsenistömme työelämästä ja voisimme valvoa teidän etuanne. Kiitos osallistumisesta tutkimukseen! Julkaisemme jäsentutkimuksen tulokset tulevana syksynä, ja kannustan seuraamaan viestintäämme tutkimustuloksista.

Lämmin kiitos myös kohtaamisista Skillan tapahtumissa tänä keväänä. Järjestimme 31 upeaa tapahtumaa, joissa oli osallistumiskertoja 660. Tutustun skillalaisiin mielelläni, joten verkostoidu kanssani matalalla kynnyksellä esimerkiksi LinkedInissä tai lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen puheenjohtaja@skillary.fi

Haluan tässä vaiheessa myös kiittää yhdistyksemme viestintä- ja markkinointikoordinaattori Vuokko Schoultzia hänen työstään yhdistyksessämme. Hän on upeasti nostanut Skilla ry:n näkyvyyttä niin somessa kuin uutiskirjeillä. Lämmin kiitos myös järjestöassistentillemme Ilona Hirvoselle upeasta assistenttityöstä ja tuesta toimistolla tänä keväänä. Vuokon viimeinen työpäivä on tänään 13.6., ja myös Ilona lopettaa tällä viikolla. Lämmin kiitos Vuokko ja Ilona sekä kaikkea hyvää teille tulevaisuuteen!

Nyt on aika viettää kesää ja rentoutua Suomen suvessa sekä nauttia lämmöstä.

Kesä kukkii kaunehinna,
luonnon lapset karkeloi,
juhlii metsän laaja linna,
meren kaunis kannel soi.

– katkelma Eino Leinon runosta Kesä kukkii

Hyvää kesää toivottaa,

Elina Husa,

Skilla ry:n hallituksen puheenjohtaja

sekä

Skilla ry:n hallitus

p.s. jos et vielä ole tarkastellut kevätkokouksen 27.4. pöytäkirjaa niin löydät täältä.

Jaa artikkeli