Vuokko Schoultz
JÄRJESTÖ

Skillan hallitus 2024 esittäytyy

Skillan toimisto kysyi Skillan hallituksen jäseniltä kolme tärkeää kysymystä. Lue vastaukset ja tutustu uuteen hallitukseen!

 1. Mikä sinua motivoi Skillan hallitustyöskentelyssä sekä hallinnon ja liiketalouden ammattilaisten edunvalvonnassa?
 2. Hallinnon ja liiketalouden ammattilaisten työnkuvaan liittyy paljon työn organisointia eri apuvälinein, järjestelmien hallintaa ja uusien välineiden käyttöön ottamista. Mikä on suosikkisi ja miksi?
 3. Kenet tai minkä ottaisit mukaan autiolle saarelle?

 

Virpi Rouhiainen, Skillan puheenjohtaja (kevätkokoukseen 2024 asti)

Virpi Rouhiainen

 1. Skillan hallitustyöskentelyssä minua motivoi tahto parantaa jäsentemme työelämää ja olla vaikuttamassa meille tärkeisiin asioihin.
 2. Canva ja tämän business-versio on ehdoton suosikkini. Matalalla kustannuksella saa luotua näyttäviä markkinointimateriaaleja ja yrityksen brändi-ilmeen mukaista sisältöä someen ja nettisivuille. Tämä on minulla lähes päivittäin käytössä. Nyt Canvassa on myös tekoälypohjaisia työkaluja, jotka auttavat entistä enemmän sisällön luomisessa.
 3. Ensimmäisenä tulee mieleen puolisoni, koska hän saa minut lopulta aina nauramaan, vaikka kuinka tiukka paikka olisi. Uskoisin taitojemme hyvin täydentävän toisiaan autiolla saarella selviytymiseksi. Jos en saisi ottaa mukaan henkilöä, niin ottaisin taikalampun ja rajattoman määrän toivemahdollisuuksia.

Kristiina Halme, Skillan ja Akavan Erityisalojen varapuheenjohtaja

Kristiina Halme

 1. Vahva ammatillinen ja kollegiaalinen verkosto motivoi viemään yhteisiä edunvalvonta-asioita eteenpäin niin Skillassa kuin Akavan Erityisaloissa. Olemme aina olleet ja olemme jatkossakin työelämän ammatillisia edelläkävijöitä. Verkostossamme on monipuolista osaamista ja asiantuntemusta. Yhdessä meissä on voimaa!
 2. Olen ehdottomasti numero- ja excel-ihminen. Teen kaikki mahdolliset työt excelillä. HR-työssä käsittelen paljon henkilöstöraportteja ja nautin mm. tilastoinnista. Otan mielelläni uudet tekniset työvälineet käyttöön.
 3. Puolisoni, poikani, läheiset ystäväni sekä sukkapuikot lankoineen ja hyvän pohjoismaisen dekkarin.

 

Pirjo Kangasniemi, Skillan hallituksen jäsen

 1. Pirjo Kangasniemi

  Tulen hallitukseen LTA:n puolelta, innokkaana uutena Skilla ry:n jäsenenä. Motivaatio syntyy innosta oppia uutta hallitustyöskentelystä ja halusta hyödyntää omaa vankkaa osaamista työskenneltyäni vuosien ajan kansainvälisten ja kotimaistenkin yritysten näköalapaikoilla. Uskon tuovani paljon mukanani näkemystä työntekijän roolista, tehtävistä, vastuista, oikeuksista.

 2. Viime vuodet henkilökohtainen kiinnostukseni on ollut yleisellä tasolla tekoäly, tekoälyn etiikka, ChatGPT, metaversumi ja se miten teknologioiden laaja kirjo yhdistyy ja minkälaiset on kunkin toimintaperiaatteet, minne ollaan menossa niiden kanssa. Käyttäjäkokemukset on niin Googlen G Suite kuin Microsoft 365 ja näistä suosikit on Googlen Drive -pilvipalvelu sekä Microsoftin Excel. Niitä on mielestäni selkeä käyttää! Pääkäyttäjänä työpaikalla ERP ja CRM ohjelmistoissa tuo aina jotain uutta osaamista.
 3. Juuri tällä hetkellä ottaisin mukaan esim. puhelimeni, josta voisin kuunnella äänikirjoja sekä mielenkiintoisia podcasteja. Ottaisin kyllä mukaan myös aviomiehenikin, hän viihtyisi saarella aivan loistavasti kalastusmahdollisuuksien vuoksi 😊 ja tekee niin hyvät ruuat.

Ritva Kyynäräinen, Skillan hallituksen jäsen

Ritva Kyynäräinen

 1. Haluan jatkaa Liiketalouden Liiton yhdistämistä Skillaan. On mielenkiintoista seurata, miten vuonna 2022 aloitettu yhdistymisprojekti jatkuu. On myös hienoa olla osaavassa porukassa, jossa tehdään yhteistyötä jäsenten hyväksi.
 2. Office-ohjelmisto kokonaisuudessaan on lyömätön. Se on hallinnon asiakirjojen ja sähköisen työskentelyn perusta. Organisaatioissa vallalla oleva etätyöskentely ja sitä kautta Teams-kokousten yleistyminen vaatii helposti juoksutettavaa, ennakkoon suunniteltua dataa, johon Office-ohjelma on oiva väline. Visualisoidun aineiston kokoamisen helppous tukee tilaisuuden tavoitteiden saavuttamista.
 3. Paha kysymys! Miten pitkäksi aikaa tuolle autiolle saarelle pitäisi varustautua? Mieleeni tulee mukaan otettavaksi puukko, mutta jos saarella on kylmä, en lähtisi olleenkaan😊

Anu Attwood, Skillan hallituksen jäsen

Anu Attwood

 1. Skillan hallitus on kollegojen hyvähenkinen sisar-/veljesyhteisö, jonka toimintaan on ollut helppo tulla mukaan, vaikkei vastaavaa hallituskokemusta olisi ennestään. Hallitustyö antaa potkua myös oman palkkatyön hoitamiseen ja vice versa.
 2. Suosikkini ovat Outlook ja ruutuvihko, koska olen ”old school” assistant. Plandiscistä oli tulla suosikkini, mutta työnantaja päätti toisin.
 3. Koiran (ei ole vielä omaa, mutta kuopukseni koira on rakas hoitolemmikkini).

Elina Husa, Skillan hallituksen jäsen

Elina Husa

 1. Hallitustyöskentely on ollut todella antoisaa. Yhdessä oppiminen sekä asioiden sparraus. Jäsenten hyväksi tehty työ.
 2. Microsoft O365 kokonaisuudessaan. Sen osalta Teams ja sharepoint ovat minun suosikkejani.
 3. Koirani Seppo the Silkkiterrieri. Rakas ystäväni.

 

 

 

Sirpa Hutukka, Skillan hallituksen jäsen

Sirpa Hutukka

 1. Hallitustyöskentely on monipuolista ja mukavaa. Pidän siitä, että hallituksessa jokainen saa olla oma itsensä ja siten toimintamme onkin moniulotteista ja erilaisuutta huomioon ottavaa. Hallitustyöskentely on tarkoitettu ennen kaikkea jäsenistön hyväksi. Monia asettamiamme tavoitteita on saavutettukin! Jäsenistöltä saatua palautetta olemme kuunnelleet herkällä korvalla. Olen iloinen, että Skillaan on liittynyt runsaasti jäseniä LTA:sta. Toivon, että jäsenet käyttäisivät vielä runsaammin jäsenpalveluja ja osallistuisivat tapahtumiin. Edunvalvonta-asiat ovat entistä tärkeämpiä muuttuvassa työelämässä ja valitettavissa heikennyksissä!. On tärkeää tietää, että tukea on saatavilla ja ajoissa, koska kukaan ei voi olla varma työpaikastaan.
 2. On tunnustettava, että luotan Officeen. ChatGPT on lähinnä vain nimenä tuttu, vaikkakin kovasti haluaisin sen ottaa paremmin haltuuni.
 3. Ottaisin mukaan älypuhelimen aggregaatilla.

 

Heli Suomivuori, Skillan hallituksen jäsen

Heli Suomivuori

  1. Yhdessä tekeminen osaavan ja monialaisen porukan kanssa, ja kun kuulee miten Skillan tapahtumat inspiroivat ja auttavat jäsenistöä verkostoitumaan 😊
  2. Lempijuttuni työnteossa on tehdä yhdessä ja kommunikoida muiden kanssa, ja siksi vastaukseni on Teams 😊
  3. Kajarit ja puhelimen, jotta voin kuunnella musaa – muuta en tarvii 😁

 

 

 

Joonas Heikkinen

Joonas Heikkinen, Skillan hallituksen jäsen

 1. Minua motivoi mahdollisuus tuoda Skillaan ja sen kehittämiseen uutta näkemystä liiketalouden ja ICT:n maailmasta. Monipuolisuus ja moninaisuus hallituksessa ja jäsenistössä tukee ristiinpölyttämistä ja uusien parempien asioiden innovoimista yhdessä. Me olemme jäseniä varten!
 2. Tällä hetkellä opettelen kovasti käyttämään Microsoftin Copilotia ja yritän valjastaa siitä uuden supervoiman tukemaan päivittäistä työtäni.
 3. Ottaisin Jari Saarnion, koska Jari meloisi meidät tarvittaessa ihan minne tahansa muualle. 😊

Oona Mäkelä, Skillan hallituksen opiskelijajäsen

Oona Mäkelä

 1. Minua motivoi hallituksessa haluni edistää opiskelijoiden asemaa Skilla ry:ssä sekä tuoda opiskelijoille näkyviin Skilla ry ja sen toiminta. Lisäksi haluan edistää yhteistyötä yritysten ja korkeakoulujen kesken.
 2. Käytän monipuolisesti eri apuvälineitä työni organisoinnissa. Olen apuvälineiden suhteen jokseenkin vanhanaikainen, ja suosikkivälineeni on perinteinen paperikalenteri. Pystyn kalenteriini helposti kirjaamaan päiväni menot tarkkaan ja pystyn samalla kirjoittamaan siihen kaikki päivän aikana tehtävät asiat, jolloin kaikki löytyy helposti samasta paikasta. Suosin paperista kalenteria, koska kirjoittaminen käsin pakottaa minut miettimään sitä, mitä kirjoitan, jolloin muistan sen paremmin, kuin jos kirjoittaisin sen koneella. Käytän myös sähköistä kalenteria, koska siihen on helppo kirjata nopeasti tapahtumia ja muistiinpanoja.
 3. Ottaisin parhaan ystäväni mukaani autiolle saarelle. Hän on harrastanut partiota hyvin nuoresta iästä pitäen ja hänen avullaan pääsisimme pois autiolta saarelta.
Jaa artikkeli