Elisa Koivumaa
VERKKOLEHTI

Tuoksupajassa valmistuu taskuun menevä henkilökohtainen voimatuoksu

Tuoksut jättävät meihin kaikista aisteista voimakkaimman muistijäljen. Jokainen muistaa, miltä koulun märkä taulusieni, mummolan eteinen tai vastaleikattu nurmikko tuoksuu. Tuoksujen kautta pääsee matkustamaan menneisiin tunnetiloihin ja koetun elämän hetkiin, joiden tunnelmaan on muuten vaikea jälkeenpäin päästä uudestaan.


Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Sees Companyn kanssa. Sees Company järjestää tuoksutyöpajan Skillan kevätretkellä Kirkkonummella 25.5.2023. Tekstin on kirjoittanut Sees Companyn perustaja Elisa Koivumaa.


Tuoksuilla voidaan myös tukea hyvinvointia ja tukea mielenliikkeitä: osa tuoksuista piristää, osa rentouttaa. On tuoksuja, jotka laukaisevat stressiä tai lihasjumeja. Antiikin Kreikassa käytettiin nerolinkukkaa hääkimpussa – tuoksun tiedettiin rauhoittavan hermostuneen morsiamen mieltä.

Tuoksuja on sekä synteettisiä että aitoja. Aidot tuoksut ovat kasvien eteerisiä öljyjä. Eteerisiä öljyjä saadaan kuivatuista tai tuoreista puumateriaaleista, mausteista, kukista tai yrteistä johtamalla kuumaa höyryä kasviaineksen läpi. Kuumassa höyryssä kaasuuntuneet eteeriset öljyt johdetaan putkia pitkin keräysastioihin, joissa tisle viilennetään ja nesteytetään.

Aidot tuoksut ovat hinnaltaan arvokkaita ja laadultaan ylellisiä ja niiden vaikutukset ihmisen hyvinvoinnille tunnetaan. Keski-Euroopan sairaaloiden vuodeosastolla on täysin normaalia, että iltaisin huoneisiin tuodaan kuivattu laventelipussi tyynyn viereen rauhoittamaan. Sitrusten eteerisiä öljyjä käytetään vanhainkodeissa vartti ennen ruokailua herättämään ruokahalua.

Oma voimatuoksu

Yhdistelemällä erilaisia eteerisiä öljyjä, voi tehdä räätälöidyn oman tuoksun. Oman tuoksun tarkoituksena on ratkaista ongelma – iltapäivän väsymys, illan viivästynyt unentulo, kaamoksen apatia tai vaikeus keskittyä. Eteeriset öljyt tukevat mieltä haluttuun suuntaan, mutta eivät toki ole lääkkeitä. Mutta koska tuoksut tuoksuvat ihanalta ja niillä on oikein käytettynä tällaisia huikeita ominaisuuksia, miksipä ei antaisi tuoksuille mahdollisuutta.

Eteeriset öljyt laukaisevat harvoin päänsärkyjä, mitä puolestaan synteettiset tuoksut tekevät monelle. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos voi kulkea marketin hedelmäosastolla, voi luultavasti myös nuuhkia eteerisiä öljyjä.

Työpaja – iloa, yhdessä tekemistä ja virtaa keskelle työpäivää tai virkistyspäivään

SEES järjestää 45 minuutin työpajoja, joissa jokainen osallistuja ensin tunnistaa sen hetken arjestaan, johon tarvitsisi tukea. Työpajassa tehdään pisara pisaralta itselle sopiva voimatuoksu, roll on -pullo, jota voi käyttää tuoksutteluun tai sipaista ranteeseen tai korvan taakse. Työpajassa kerromme tuoksujen vaikutuksista ja sukellamme rennolla otteella eteeristen öljyjen inspiroivaan maailaan. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki tietotasosta riippumatta. Voimatuoksun voi tehdä työpajassa myös lahjaksi toiselle ihmiselle. Mikä olisikaan ihanampi lahja vaikkapa puolisolle, kuin itse tehty tuoksu, jota tehdessä on pohtinut, mikä tuottaisi rakkaimmalle iloa ja hyvää oloa kiireisen arjen keskellä.

Mitä: Toimistolla pidettävä 45 minuutin ohjattu tuoksutyöpaja, jossa valmistetaan oma taskuun menevä voimatuoksu-roll on.

Kenelle: Kaikille, joita kiinnostaa oma jaksaminen, uuden oppiminen ja hyvinvointi. Soveltuu myös raskaana oleville.

Kenelle ei: Aidot eteeriset öljyt allergisoivat harvoin, toisin kuin synteettiset tuoksuaineet. Työpajassa ei käytetä lainkaan synteettisiä raaka-aineita. Henkilöt, jotka saavat allergisen reaktion sitruunan haistamisesta (ei syömisestä).

Missä: Toimistolla, juhlatilassa tai virkistyspäivän tiloissa. Työpajaan voi osallistua myös etänä, jolloin tarvittavat materiaalit lähetetään etukäteen jokaiselle osallistujalle.

Milloin: Ilostuttamaan henkilöstöä lounastunnilla tai työpäivän jälkeen toimiston tiloissa. Virkistyspäivän yhteydessä, pikkujoulujen tai muun juhlan yhteydessä esimerkiksi tilaisuuden alussa.

 

SEESin perustajalle Elisa Koivumaalle on tärkeää, ettei lintsata missään. Tuotteiden raaka-aineet ovat biohajoavuudessaan ja laadussaan poikkeuksellisen korkeaa tasoa. Tuotteet valmistetaan Suomessa ja kaikki tuotannon ympärillä tapahtuva muukin työ - kuten verkkosivut, painomateriaalit ja valokuvat - ovat kotimaista tuotantoa.

Mikä Sees Company?

SEESin tuotteet valmistetaan Suomessa parhaista mahdollisista raaka-aineista suomalaista työtä ja designia kunnioittaen. Tuotevalikoimaan kuuluu hiusten- ja ihonhoitotuotteita, jotka täyttävät luonnonkosmetiikkastandardit, sekä kodinsiivoustuotteita, jotka on valmistettu ilman keinotekoisia ainesosia.

SEES syntyi halusta luoda tuotesarja, joka puhuttelee käyttäjän kaikkia aisteja. Esteetiikka, puhtaat ja ekologiset raaka-aineet, tuoksuyhdistelmät ja eettisyys ovat SEESiä määrittäviä tekijöitä.

Kaikki SEESin tuotteet on valmistettu ilman turhia kemikaaleja, eivätkä ne sisällä mitään keinotekoisia ainesosia. Tuotteita yhdistää tuoksumaailma, joka perustuu puhtaisiin ja luonnollisiin eteerisiin öljyihin. Tuotteisiin valitut eteeristen öljyjen tuoksuyhdistelmät ovat pitkän tuotekehittelyn tulos ja jokainen yhdistelmä vaikuttaa mieleen eri tavoin - virkistäen, vahvistaen tai rentouttaen mieltä.

Tutustu Sees Companyn nettisivuihin

Huom! Verkkolehti Skillan yhteistyöartikkeleissa esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan/yhteistyökumppanin omia eivätkä välttämättä edusta Skilla ry:n kantaa.

Jaa artikkeli