TAPAHTUMAT

HSO Seniorien vierailu Nordean pankkimuseoon

Ajankohta 28.09.2022 kello 14.30‐16.30
Sijainti
Aleksanterinkatu 36 B, Helsinki
Hinta Maksuton
ilmoittaudu

Tervetuloa kuulemaan pankkimaailman kehityksestä vuosikymmenten saatossa; paljon on vaiheita mahtunut kehityskaareen säästölippaasta mobiilimaksamiseen. Museossa näet myös kulttuurihistoriallisesti merkittävän jugendia edustavan pankkisalin kalusteineen. Interiöörin ovat suunnitelleet legendaariset arkkitehdit Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen. Museo sijaitsee Vanhan pankkitalon entisessä vanhassa holvissa, jonne ei valitettavasti ole esteetöntä kulkua.

Pankkimuseon jälkeen siirrymme vanhaan pankkisaliin ja tutustumme asiantuntijan johdolla Nordean taidesäätiön kokoelmanäyttelyyn, joka ajallisesti kattaa kaksivuosisataa suomalaista kuvataidetta. Säätiön kokoelmiin kuuluu myös paljon tunnettuja modernin taiteen teoksia sekä veistoksia ja tekstiilitöitä. Taidesäätiöllä onkin tänä vuonna 20-vuotisjuhla ja sen kunniaksi juhlanäyttely!

Vanha pankkitalo on arkkitehti professori Gustaf Nyströmin suunnittelema. Vuonna 1898 valmistunut rakennus on taideteos jo itsessään!

Skilla ry maksaa opastuksen, joten osallistujille tutustumiskäynti on ilmainen. Kierrokselle mahtuu mukaan 15 henkilöä, siispä ilmoittaudu viipymättä ja viimeistään kuitenkin maanantaina 19.9.

Sisäänkäynti museoon sijaitsee Muotiliike Jokisen vieressä.

Huomioitavaa:

  • Tilaan kulku ei ole esteetön.
  • Nordea pidättää oikeuden perua kierroksen, mikäli Nordean ohjeet pandemiatilanteen huonontuessa niin määräävät.
  • Pankin turvallisuussääntöjen vuoksi osallistujalista toimitetaan Nordeaan etukäteen.

Peruutusehdot:
Osallistuminen on peruutettava poikkeuksellisesti viimeistään 72 tuntia ennen tilaisuuden alkua, muutoin perimme 10 e maksun (pois lukien sairaustapaukset). Ilmoittamatta poisjääneiltä veloitamme 25 e peruutusmaksun. Kiitos, kun autat meitä tarjoamaan parasta mahdollista vastinetta jäsenmaksullesi!


HSO Seniorit on verkosto yli 60-vuotiaille Skillan jäsenille, joista valtaosa on koulutukseltaan HSO-sihteereitä. HSO Seniorit tapaavat n. 4 kertaa vuodessa lounaan ja muun ohjelman, esimerkiksi kulttuurivierailujen, merkeissä. Seniorien tapahtumista tiedotetaan kaikkien kuluvana vuonna 60 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien jäsenten omassa uutiskirjeessä. Lue lisää Skillan toimintaan osallistumisesta >>


Tilaisuutemme järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa.

Kutsu kaveri mukaan Takaisin ilmoittaudu