Liiketalouden ammattilainen, liity Skillaan – koska osaajia tarvitaan aina

Skilla ja Liiketalouden Liitto LTA fuusioituvat 1.1.2024 alkaen niin, että uuden yhdistyksen nimi on jatkossa Skilla ry. Voit LTA:n jäsenenä liittyä jo kesäkuun alusta alkaen Skillan jäseneksi! Jäsenyytesi on maksuton vuoden 2023 ajan. Lämpimästi tervetuloa osaksi ainutlaatuista osaajaverkostoa! Tältä sivulta löydät lisätietoja Skillan jäsenyydestä.

Miksi Skilla ja LTA yhdistyvät? Lue lisää LTA:n puheenjohtajan Ritva Kyynäräisen Liiketalous -lehteen kirjoittamasta pääkirjoituksesta.

LUE LISÄÄ

Skillan puheenjohtaja Virpi Rouhiaisen terveiset LTA:n jäsenille.

LUE LISÄÄ

Kysyttävää Skillan ja LTA:n yhdistymisestä? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

YHDISTYMISEN UKK

Mikä LTA? Infoa Liiketalouden Liitto LTA:sta Skillan jäsenille.

LUE LISÄÄ

LTA:n jäsen, liity Skillan jäseneksi jo nyt! Lisätietoja sivun lopussa sekä liittymislomakkeella.

LIITTYMISLOMAKE

 


Ovathan yhteystietosi ajan tasalla?

Lähetämme uutiskirjeemme  aina sähköpostitse. Onhan omasi siten ajan tasalla? Tästä linkistä pääset päivittämään sen AE:n järjestelmään.


Skilla ry yhdistää hallinnon ja toimistotyön korkeasti koulutetut asiantuntijat yli ammatti- ja toimialarajojen.

Jäsenemme toimivat esimerkiksi seuraavissa vankkaa asiantuntemusta vaativissa tehtävissä:

  • Johdon assistenttina tai sihteerinä
  • Assistenttina
  • Organisaatioiden tukipalveluiden asiantuntija- ja esimiestehtävissä
  • HR-, myynti- ja markkinointitehtävissä

Me skillalaiset työskentelemme jo nyt LTA:n jäsenten kollegoina. Vuoden 2024 alusta alkaen moninainen joukkomme on siten entistä monipuolisempi, kun joukkoon liittyy liiketalouden asiantuntijoita ja ammattilaisia esimerkiksi elinkeinoelämän tukipalveluista.


 

Otamme teidät lämmöllä vastaan, osaksi uutta yhteistä yhteisöämme!

Tarjoamme jäsenillemme osaavan ja tiiviin kollegayhteisön lisäksi kattavaa turvaa ja tukea työelämän eri vaiheissa. Jäsenenämme saat käyttöösi Akavan Erityisalojen lisäksi Skillan tarjoamat palvelut ja kahden työntekijän työpanoksen.

Skillan nimi on johdettu englannin kielen sanasta skill, taito. Nimen on keksinyt yksi jäsenistämme ja se kertoo alan korkeasta ammattitaidosta ja osaamisesta, jota yhdistyksen jäsenet ylpeydellä kantavat. Jäsentemme osaaminen on aina ilmennyt erityisesti liike-elämän saralla ja yhdistyksemme juuret sekä suomalainen liike-elämän kehitys kietoutuvat yhteen. Vuonna 1967 Helsinkiin perustettiin Helsingin Sihteeriopisto, joka koulutti liike-elämän kasvavaan tarpeeseen ammattitaitoisia HSO-sihteereitä. Sihteeriopistosta valmistui sihteereitä myös julkiselle puolelle. Liike-elämän asiantuntijuus elää yhä vahvana jäsentemme keskuudessa. Suurin osa eli 90 prosenttia jäsenistämme työskenteleekin yksityisellä sektorilla hallinnon ja toimistotyön tehtävissä. Lisäksi jäseniämme löydät myös muilta sektoreilta.

Suurin osa jäsenistämme on valmistunut Helsingin Sihteeriopiston lisäksi Haaga-Helian koulutusohjelmista tradenomiksi (nyk. Asiantuntijapalvelut ja kielet -suuntautuminen, ent. Liiketoiminnan palveluratkaisujen ja kielten / Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma). Avasimme jäsenrajamme vuonna 2018 ja jäseneksi voivat nykyisin liittyä hallinnon ja toimistotyön parissa työskentelevät korkeasti koulutetut toimihenkilöt, asiantuntijat ja esihenkilöt, alaa opiskelevat sekä ammatinharjoittajat ja itsensätyöllistäjät. Hallitus voi lisäksi hyväksyä jäseniksi henkilöt, jotka koulutuksensa tai työtehtäviensä perusteella ovat rinnastettavissa yhdistyksen muihin jäseniin. Sääntömme mahdollistavat siten jo nyt LTA:n jäsenten liittymisen, joten sääntömuutoksia fuusion vuoksi ei tarvitse tehdä.

Sääntöuudistuksen myötä Skillan on kasvanut myös muiden koulutustaustojen asiantuntijoilla. Olemme siten hyvin moninainen yhteisö, sillä 1700-jäseninen järjestömme edustaa yli 300 eri tehtävänimikettä. Skillan jäsenistö työskentelee siten jo tällä hetkellä LTA:n jäsenten kanssa samoissa tehtävissä ja samoissa työpaikoissa, yhdessä kollegoina.

Jäsenenä nautit laadukkaista työelämäpalveluista, kollegaverkoston tuesta sekä monipuolisista tapahtumista

Skillan toimisto koostuu kahdesta työntekijästä: toiminnanjohtajasta ja järjestökoordinaattorista. Toimisto vastaa Skillan omista jäsenpalveluista. Jäsenpalvelujemme ydintä on työelämään liittyvät palvelut: edunvalvonta, palkkaneuvonta, työpaikkapörssi sekä tietysti mukavat tapahtumat ja koulutukset, joissa pääset verkostoitumaan kollegoidesi kanssa, hyvässä seurassa. Skillassa tiedämme, millaista liike-elämän ammattilaisten arki on ja valvomme teidän etujanne yhteiskunnassa. Säännölliset palkkatutkimuksemme ja laatimamme vähimmäispalkkasuositukset auttavat sinua hakiessasi työtä tai valmistuessasi palkankorotusneuvotteluun. Lisäksi välitämme alan avoimia työpaikkoja verkkosivuillamme.

Olemme tiivis yhteisö, jossa verkostoituminen ja osaamisen jakaminen on luonteva osa toimintaa. Puhumme Skillasta mielellämme kollegaverkostona. Yhdistys järjestää aktiivisesti erilaisia lähi-, etä- sekä hybriditapahtumia, kuten koulutus- ja virkistystilaisuuksia jäsentoiveiden pohjalta. Jäsentapahtumamme ovat luonteva tilaisuus tutustua yhdistyksen jäseniin ja nauttia kollegayhteisömme ainutlaatuisesta yhteishengestä ja tuesta työelämässä.

Skilla on LTA:n tavoin Akavan Erityisalojen jäsen, joten jäsenyytesi Akavan Erityisaloissa jatkuu yhdistymisen jälkeen normaalisti. Myös jäsennumerosi säilyy ennallaan. 1.1.2024 alkaen tulet saamaan laskusi Akavan Erityisalojen ja Skillan nimellä.

Skillan moninaisten omien palveluiden lisäksi Akavan Erityisaloihin kuuluvat jäsenemme ovat oikeutettuja Akavan Erityisalojen tarjoamiin palveluihin, kuten juridiseen neuvontaan. Puhumme tällöin järjestäytyneestä jäsenestä, eli ammattiliittoon kuuluvasta jäsenestä. Meillä on myös ei-järjestäytyneitä jäseniä, jotka eivät ole järjestäytyneet kauttamme ammattiliittoon eli Akavan Erityisaloihin.

Skillan vuoden 2024 jäsenmaksusta ja toiminnasta päätetään syyskokouksessa

Skillan jäsenenä pääset myös vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan! Järjestämme Skillan syyskokouksen 25.11.2023. Kokouksessa hyväksytään ensi vuoden jäsenmaksut sekä toimintasuunnitelma. Lisäksi Skillan jäsenenä voit asettautua ehdolle uuden, yhteisen yhdistyksemme vuoden 2024 hallitukseen. Hallituspaikkojen lisäksi kokouksessa valitaan puheenjohtaja vuosille 2024-2025.

Skillan jäsenmaksu on tällä hetkellä 34 euroa kuukaudessa, eli hiukan LTA:n varsinaisen jäsenen jäsenmaksua korkeampi. LTA:n ja Skillan välisen aiesopimuksen mukaisesti tavoitetilana on laskea jäsenmaksua 1-2 eurolla niin, että LTA:n jäsenille jäsenmaksun nousu ei ole liian korkea.


 

Skillan työntekijät ja hallitus palveluksessasi!

Liittyessäsi Skillaan saat kahden työntekijän työpanoksen käyttöösi

Skillan jäsenmaksulla saat kahden työntekijän työpanoksen, kokoaikaisen toiminnanjohtajan ja osa-aikaisen (80 %) järjestökoordinaattorin. Toimistomme sijaitsee Helsingin Kruununhaassa, jossa myös järjestämme osan tapahtumistamme. Skillan toimintaa johtaa puheenjohtaja Virpi Rouhiaisen ja varapuheenjohtaja Kristiina Halmeen lisäksi 6-jäseninen hallitus. Skillalla ei tällä hetkellä ole aluetoimintaa, mutta olemme varautuneet kehittämään sitä liittyvien jäsenten mukaan.

Elina Havu, toiminnanjohtaja

Skillan toiminnanjohtajana on elokuusta 2019 toiminut Elina Havu, jolla on rautainen osaaminen ammattijärjestökentältä sekä yhdistystoiminnasta yleisesti. Koulutukseltaan Elina on yhteiskuntatieteiden maisteri, minkä myötä hänellä on vahva ja laaja-alainen ymmärrys yhteiskunnallisista prosesseista. Tämä auttaa häntä yhdistyksen edunvalvonnan suunnittelussa. Hänen vahvuuksiaan ovat kyky oppia jatkuvasti uutta, yhteiskunnallinen asiantuntemus sekä järjestelmällisyys. Toiminnanjohtajana Elinan pääasiallisena vastuuna on edunvalvonta sekä yhdistystoiminnan johtaminen. Lisäksi Elinan sydäntä lähellä ovat tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Vapaa-ajan Elina viettää mieluiten 13-vuotiaan poikansa Einon kanssa sekä viettää sen lisäksi aikaa lukemalla ja matkustelemalla.

Vuokko Schoultz, järjestökoordinaattori

Skillan järjestökoordinaattorina on perhe- ja opintovapaan sijaisena elokuusta 2022 toiminut Vuokko Schoultz, joka on taustaltaan historiasta valmistunut filosofian maisteri. Vuokko on työskennellyt aiemmin esimerkiksi järjestömaailmassa sekä ihmisoikeusasiantuntijana Suomen YK-edustustossa New Yorkissa. Lisäksi hän on tuttu kasvo Akavan Erityisalojen kentällä, sillä hän on aiemmin työskennellyt Specia ry:ssä projektipäällikkönä. Vuokon vahvuutena on etenkin hyvän mielen tapahtumien ideointi ja
loistavat yhteistyökyvyt, jotka edesauttavat Skillan yritysyhteistyön kehittämistä entisestään. Vapaa-ajalla Vuokko harrastaa joogaa ja lenkkeilee.

 

 

LIITY SKILLAN JÄSENEKSI!

Voit liittyä loppuvuoden ajaksi LTA:n lisäksi myös Skillan jäseneksi. Jäsenyytesi Skillassa on tällöin maksuton ei-järjestäytynyt jäsenyys. Maksat näin ollen LTA:n jäsenmaksua normaalisti vuoden loppuun saakka.

Jäsenyytesi siirtyy 1.1.2024 jälkeen Skillan järjestäytyneeksi jäseneksi, jolloin Akavan Erityisalojen jäsenyytesi jatkuu katkeamattomana. Tällöin maksat vain Skillan jäsenmaksua. Vuoden 2024 jäsenmaksut päätetään syyskokouksessa, johon olet Skillan jäsenenä lämpimästi tervetullut!

LIITTYMISLOMAKE