Elina Havu
Uutiset

Skillan järjestökoordinaattoriksi Vuokko Schoultz

Skillan hallitus on valinnut järjestökoordinaattorin perhevapaan sijaiseksi Vuokko Schoultzin. Hän aloitti tehtävässään 23.8.2022. Valinnasta järjestettiin heinä-elokuussa toinen hakukierros, sillä ensimmäisellä kierroksella valituksi tullut henkilö ei ottanutkaan paikkaa vastaan.

Vuokko Schoultz on valmistunut viime talvena filosofian maisteriksi ja on työskennellyt aiemmin esimerkiksi järjestömaailmassa sekä ihmisoikeusasiantuntijana Suomen YK-edustustossa New Yorkissa.  Lisäksi hän on tuttu kasvo Akavan Erityisalojen kentällä, sillä hän on aiemmin työskennellyt Specia ry:ssä projektipäällikkönä.

Vuokko kiinnitti huomiota työtä hakiessaan nimenomaan Skillan arvoihin, sillä hänen omia tärkeitä arvojaan työelämässä ovat empatia, rohkeus ja hyvinvointi. Hän uskoo, että työn tulee edistää ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

– Olen innoissani päästessäni työskentelemään hallinto- ja toimistotyön korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden paremman työelämän puolesta. Työssä minua motivoi tasa-arvoisen, inhimillisen ja vastuullisen työelämän kehittäminen, Vuokko kertoo.

Vuokko on myös entinen opiskelija-aktiivi ja odottaa innolla tulevaa yhteistyötä alan opiskelijoiden kanssa. Hän myös kehottaa kaikkia jäseniä olemaan häneen yhteydessä matalalla kynnyksellä.

–  Kuulen mielelläni hallinto- ja toimistotyön korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden kokemuksista, toiveista ja tarpeista työelämässä, Vuokko sanoo.

Skillan puheenjohtaja Virpi Rouhiainen on tyytyväinen nyt tehtyyn valintaan.

– Vuokon arvomaailma ja ammattijärjestöpuolen tuntemus vakuuttivat hallituksen hänen taidoistaan, Virpi korostaa.

Virpin mukaan hän arvosti haastattelujen perusteella Vuokon kykyä ns. hypätä liikkuvaan junaan, sillä perehdytystä vakituisen, jo perhevapaalle siirtyneen järjestökoordinaattorin kanssa ei tässä tilanteessa pystytty järjestämään. Lisäksi elokuu meni yhdistyksessä lähes kokonaan yhden työntekijän voimin, joten töitä oli päässyt kasaantumaan. Vuokko on siis perehdytyksen ohella päässyt heti tarttumaan yhdistyksen arjen touhuihin ja myös ensimmäisiin jäsentilaisuuksiin.

– Alku on lähtenyt vauhdilla käyntiin, sillä ensimmäinen jäsentilaisuus oli vain pari päivää Vuokon aloituksen jälkeen. Ihanaa, että Vuokko pääsi heti perehdytyksen alussa tapaamaan jäsenistöä. Edessä on innostava syksy ja toimistolla on nyt hyvä kaksikko töissä, kertoo toiminnanjohtaja Elina Havu.

Jaa artikkeli