Elina Havu
Uutiset

Skillan säännöt päivitettiin – hallitukseen valitaan ensimmäistä kertaa äänivaltainen opiskelijajäsen

Patentti- ja rekisterihallitus on tarkastanut ja hyväksynyt Skilla ry:n säännöt 10.9.2021. Sääntöihin tehtiin useita päivityksiä ja muutoksia, sillä säännöt vaativat ajantasaistamista.

Sääntöihin lisättiin esimerkiksi etäkokousmahdollisuus, sekä vaihdettiin yhdistyksen perustamat valiokunnat verkostoiksi ja yhdistyksen toimialueeksi koko Suomi. Jäsenet pystyvät myös jatkossa jättämään aloitteita yhdistyksen kokoukselle. Lisäksi ammattiliittoon järjestäytymättömien jäsenten asemaa täsmennettiin.

Yksi suurimmista muutoksista säännöissä on äänivaltaisen opiskelijajäsenen lisääminen osaksi Skillan hallitusta. Hallituksessa on jo pitkään ollut mukana puhe- ja läsnäolo-oikeudella opiskelijajäsen, jonka hallitus on kutsunut osana Haaga-Heliassa toimivan ainejärjestö HSOY ry:n kanssa tehtävää yhteistyötä. Jatkossa yhdistyksen kokous valitsee opiskelijajäsenen, joka on äänivaltainen hallituksen jäsen.

HSOY:n puheenjohtaja Saara Vesan mukaan sääntömuutos on edistysaskel Skillan ja HSOY:n yhteistyössä ja osoitus Skillan aidosta kiinnostuksesta alan opiskelijoita ja heidän hyvinvointiaan kohtaan.

– Tämä on meille HSOYn hallituksessa myös merkittävä osoitus luottamuksesta ja odotamme innolla tätä mahdollisuutta päästä vaikuttamaan Skillan toimintaan yhä merkittävämmin, Vesa sanoo.

Skillan puheenjohtaja Heli Suomivuori on samaa mieltä Saara Vesan kanssa, sillä hän pitää opiskelijajäsentä tärkeänä linkkinä ja viestinviejänä opiskelijayhteisön, HSOY:n ja Skillan välillä.

– Hallituksemme opiskelijajäsenet ovat historiallisestikin antaneet meille erittäin hyvää syvänäkemystä opiskelijoiden elämään, ja olen erittäin iloinen, että opiskelijajäsen on jatkossa aiempaa entistä vahvemmin tunnustettu, äänivaltainen hallituksen jäsen, Suomivuori toteaa.

Äänivaltaisen opiskelijajäsenen hakuohje julkaistaan verkkosivuillamme keskiviikkona 13.10. ja yhdistyksen syyskokous valitsee opiskelijajäsenen 27.11. Ensimmäinen äänivaltainen opiskelijajäsen aloittaa hallituksen jäsenenä vuoden 2022 alusta.

Jaa artikkeli