Elina Havu
Uutiset

Skillan jäsenmaksut 2023

Skillan jäsenmaksut pysyvät vuonna 2023 samana, uutena alennettu maksu osa-aikatyössä oleville.

Yhdistyksessä tehtiin vuosi sitten päätös siirtyä kiinteään jäsenmaksuun, joten vuosi 2023 on toinen vuosi kiinteällä jäsenmaksulla. Valtaosalla akavalaisista liitoista on jo käytössä kiinteä jäsenmaksu, ja muutoksen myötä olemme pystyneet palvelemaan laajemmin kaikkia hallinnon ja toimistotyön asiantuntijoita.

Akavan Erityisalat päätti 19.11. pidetyssä syysliittokokouksessaan pitää jäsenyhdistysten maksamat yhdistysjäsenmaksut vuonna 2023 samana kuin vuonna 2022, joten myös Skillan hallitus esitti yhdistyksen kokoukselle, että yhdistyksen jäsenmaksut pysyisivät samana. Jäsenmaksut pysyvät siis samana vuonna 2023, ja lisäksi osa-aikatyössä oleville (60 % tai alle) jäsenille luotiin uusi jäsenmaksuluokka. Osa-aikatyössä olevat voivat 1.1.2023 alkaen hakea alennusta jäsenmaksuihinsa, ohjeet tähän julkaistaan viikolla 2. Ainoana poikkeuksena tästä ovat ammattiliittoon järjestäytymättömät, eli pelkästään Skillaan kuuluvat jäsenet, joiden jäsenmaksua korotettiin hiukan 85 euroon.

Muistathan, että jäsenmaksu on edelleen verovähennyskelpoinen ja työnantajaperinnän mahdollisuus säilyy. Tavoitteenamme on myös saada verkkolaskutus yhdeksi maksuvaihtoehdoksi vuoden 2023 aikana.

Jäsenmaksuluokat ovat seuraavat

Ei-järjestäytynyt jäsen: 85 €/vuosi

Jäsenmaksu: 34 €/kk
Maksat tätä jäsenmaksua, jos olet palkkatyössä tai Erko-kassan/muun työttömyyskassan etuudella.

Työttömyyskassan jäsenyys ei tuo lisähintaa jäsenmaksuusi. Jäsenmaksu on sama sekä kassaan kuuluville että kassaan kuulumattomille jäsenille. Kuulumalla kassaan sinulla on mahdollisuus saada ansioon suhteutettua työttömyyspäivärahaa.

Uusi: Osa-aikaisesti työskentelevän jäsenmaksu: 24 €/kk
Voit hakea alennettua jäsenmaksua, mikäli työskentelet osa-aikaisesti (60% tai alle). Ohjeet tämän hakemiseen julkaistaan sivuillamme viikolla 2.

Freelancerien (myös työsuhteisten), ammatinharjoittajien ja yrittäjien jäsenmaksu: 18 €/kk

Minimijäsenmaksu: 10 €/kk
Maksat minimijäsenmaksua, jos et ole palkkatyössä etkä Erko-kassan/muun työttömyyskassan etuudella.
Minimijäsenmaksuun olet oikeutettu esimerkiksi, kun olet…

  • perhevapaalla (Huom! Jos työnantajasi maksaa kolmen ensimmäisen äitiyslomakuukauden palkan, niiltä kuukausilta maksetaan normaali jäsenmaksu.)
  • apurahalla
  • palkattomalla sairaslomalla
  • kuntoutustuella
  • omaishoidontuella
  • aikuiskoulutustuella
  • Kelan etuutta saava työtön tai lomautettu

Opiskelijan Basic-jäsenmaksu, ei Erko-työttömyyskassan jäsen: 10 €/vuosi
Opiskelijan Basic-jäsenmaksuun ovat oikeutettuja läsnäoleviksi ilmoittautuneet tutkinto-opiskelijat, jotka eivät kuulu Erko-kassaan.

Opiskelijan Pro-jäsenmaksu, Erko-työttömyyskassan jäsen: 96 €/vuosi
Opiskelijan Pro-jäsenmaksuun ovat oikeutettuja läsnäoleviksi ilmoittautuneet tutkinto-opiskelijat, jotka kuuluvat Erko-työttömyyskassaan.

Eläkeläisen jäsenmaksu: 10 €/kk

Kannatusjäsenmaksu: 500 €/vuosi
Kannattavaksi jäseneksi voidaan hyväksyä oikeuskelpoinen yhteisö tai jäsen, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

Kunniajäsenet sekä varusmies- tai siviilipalvelusta suorittavat ovat vapautettuja jäsenmaksusta.

Jäsenmaksun maksaminen

Voit maksaa jäsenmaksun entiseen tapaan Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa tai saamiesi maksutietojen perusteella omassa pankissasi.

Voit myös edelleen valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkastasi (Huom! Jos olet esim. opiskelija, harjoittelija tai muu tilapäinen työntekijä, niin sinun on otettava yhteyttä Akavan Erityisalojen jäsenpalveluun työnantajaperinnän mahdollistamiseksi.)

Ei-järjestäytyneet jäsenet saavat tammi-helmikuussa jäsenmaksulaskun sähköpostitse.

Muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla

Jäsenmaksuluokkasi määräytyy verkkoasioinnissa olevien tietojen perusteella. Saat niihin perustuvan laskun ja maksutiedot Akavan Erityisaloista alkuvuoden 2022 aikana. Tästä syystä on tärkeä, että postiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja tiedot tilanteestasi ovat ajan tasalla Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa.

Kysyttävää?

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin >>

Jaa artikkeli