Jäsenmaksu-uudistuksen UKK

Akavan Erityisalojen yhdistysjäsenmaksun muuttuessa myös Skilla ry muuttaa jäsenmaksunsa prosenttiperustaisesta kiinteäksi. Jäsenmaksusta päätettiin yhdistyksen syyskokouksessa 27.11.2021, ja muutos astuu voimaan vuoden 2022 alussa.

Skillan uudet jäsenmaksut 2022

Jäsenlajit ja summat

Puheenjohtaja Heli Suomivuoren kirjoitus jäsenmaksu-uudistuksen taustoista

Lue lisää

Kysyttävää jäsenmaksusta?

Olemme koonneet alle kysymyksiä ja vastauksia muutokseen liittyen. Tietoa vuoden 2021 jäsenmaksuista täällä.


 

 • Miksi jäsenmaksu muuttuu kiinteäksi?

  Akavan Erityisalojen 10.4. kokoontunut kevätliittokokous teki päätöksen jäsenyhdistyksiä koskevan jäsenmaksumallin muuttamisesta. Uusi, kiinteään maksuun perustuva kuukausimaksu astuu voimaan vuoden 2022 alusta. Päätös koski summaa, jonka Skilla maksaa Akavan Erityisaloille jokaisesta jäsenestä, eikä se ottanut kantaa henkilöjäsenten Skillalle maksamiin jäsenmaksuihin.

  Skilla ry:n kokousedustajat äänestivät jäsenmaksumallin muuttamisen puolesta, sillä syksyllä 2020 yhdistyksen syyskokous linjasi toimintasuunnitelmassa seuraavasti: ”Yhdistyksen tavoitteena on siirtyä AE-yhteisössä prosentuaalisesta jäsenmaksusta kiinteään kuukausimaksuun, joka selkiyttäisi järjestelmää.”

 • Miten muutos vaikuttaa minun jäsenmaksuuni?

  Muutoksen yhteydessä tavoitteemme on selkiyttää Akavan Erityisaloihin kuuluvan henkilöjäsenen Skillalle maksamaa jäsenmaksua ja muuttaa se prosenttimaksusta kiinteäksi. Skillan hallituksen tahtotila on muuttaa jäsenmaksua kilpailukykyisemmäksi ja muuttaa kuukausijäsenmaksu nykyisen mediaanijäsenmaksun tasolle. Työssäkäyvän jäsenen tulevaksi jäsenmaksuksi tulee 34€ / kk.

  Yksityiskohdista aletaan nyt vasta neuvotella, mutta tiedossa on jo, että maksaminen tulee helpottumaan ja jäsenten maksamat jäsenmaksut muuttuvat yhdenmukaisiksi. Lisäksi yhdeksi vaihtoehdoksi tulee aikanaan e-lasku.

 • En ole työelämässä (eläkeläinen, perhe- tai muu vapaa, työtön), nouseeko jäsenmaksuni?

  Työelämän ulkopuolella oleville tulee oma, matalampi maksuluokkansa (10€/kk).

  Opiskelijoiden jäsenmaksut säilyvät toistaiseksi samoina (Opiskelija Pro 96 €/v ja Opiskelija Basic 10 €/v).

  Lue lisää summista täältä.

 • Olen osa-aikatyössä, mikä jäsenmaksuni on?

  Toistaiseksi myös osa-aikaiset maksavat jäsenmaksua 34 €/kk.

 • Milloin jäsenmaksu muuttuu?

  Muutos astuu voimaan 1.1.2022.

 • Tuleeko kiinteä jäsenmaksu prosenttimaksun päälle?

  Ei. Vuoden 2022 alusta prosenttimaksu poistuu kokonaan. Tällöin jäsenmaksu on sama joka kuukausi, eikä esimerkiksi iltalisistä, ylityökorvauksista tai lomarahoista tarvitse maksaa jäsenmaksua.

 • Entä jos jäsenmaksuni nousee?

  Koska ehdottamamme summa 34€ / kk on nykyinen mediaanijäsenmaksumme, joidenkin jäsenten jäsenmaksu väistämättä nousee hieman. Muista kuitenkin, että jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen, eli se vähennetään verotuksessa veronalaisesta tulostasi. Varsinainen maksamasi määrä on siis alle 34€, kun verovähennys otetaan huomioon.

  Jäsenmaksu-uudistuksen yhteydessä julkaisemme myös joukon uusia jäsenetuja skillalaisille.

 • Miten maksan jäsenmaksun jatkossa?

  Voit maksaa jäsenmaksun…

  Kehitämme jäsenmaksun maksamisen tapoja aktiivisesti ja työskentelemme ahkerasti sen eteen, että saisimme e-laskun käyttöön vuoden 2022 aikana.

 • Käytän työnantajaperintää, tarvitseeko minun ilmoittaa mahdollisesta muutoksesta palkanlaskentaan?

  Akavan Erityisalat ilmoittaa maksuperusteet työnantajille vuosittain. Tarkista kuitenkin palkkakuitistasi, että jäsenmaksusi on peritty oikean suuruisena.

  Jos haluat ottaa työnantajaperinnän käyttöön, voit tehdä sen täällä. (Huomioithan, että linkki vie vuoden 2021 valtakirjaan. Jos vuoden 2022 valtakirja on päivitetty sivulle, käytäthän sitä.)

 • Kuulun Skillaan mutta en Akavan Erityisaloihin (ns. aatteellinen jäsen), vaikuttaako muutos minuun?

  Ei vaikuta. Jäsenmaksusi on jatkossakin 80 €/v.

 • Muuttuuko jäsenmaksu kiinteäksi myös muissa Akavan Erityisalojen jäsenyhdistyksissä?

  Osa jäsenyhdistyksistä on myös päättänyt siirtyä kiinteään jäsenmaksuun.

 • Eikö kannata liittyä pelkästään kassaan, jos jäsenmaksuni nousee?

  Kassan jäsenyys on halvempi, koska se ei tarjoa muita palveluita kuin ansiosidonnaisen päivärahan. Toisin kuin ammattiliitot, kassat eivät neuvottele työehdoista ja yleiskorotuksista – jotka tasaavat mahdollista jäsenmaksun nousua – eikä niiden jäsenyyteen sisälly muita jäsenetuja. Liittoon kuuluminen on työelämän vakuutus.

Muuta kysyttävää jäsenmaksu-uudistuksesta?

Ota yhteyttä!

Syyskokous 2021

Tervetuloa mukaan syyskokoukseen!

Yhdistyksen syyskokous 2021