Maria Talvela
Uutiset

Skillan uudet jäsenmaksut 2022

Skillan syyskokous päätti jäsenmaksun muuttamisesta kiinteäksi summaksi kaikille jäsenille. Muutoksen myötä maksu on jatkossa yksinkertaisempi, selkeämpi ja helpompi maksaa.

Muutokset palkassasi eivät enää vaikuta jäsenmaksun suuruuteen, eikä sinun tarvitse maksaa jäsenmaksua esimerkiksi lomarahoista, ylityökorvauksista tai luontoiseduista. Muutoksista huolimatta jäsenmaksu on edelleen verovähennyskelpoinen ja työnantajaperinnän mahdollisuus säilyy.

Muutos ei vaikuta toimintaamme, vaan tulet jatkossakin saamaan Akavan Erityisaloilta ja omalta jäsenyhdistykseltäsi Skillalta laadukasta edunvalvontaa sekä parhaat palvelut hallinnon ja toimistotyön korkeasti koulutetun asiantuntijan tarpeisiin. Osaamisen kehittämisen ja urasuunnittelun palvelumme pysyvät monipuolisina ja ajankohtaisina sekä maksuttomina kaikille jäsenillemme.

Valtaosalla akavalaisista liitoista on jo käytössä kiinteä jäsenmaksu, ja muutoksen myötä pystymme palvelemaan laajemmin kaikkia hallinnon ja toimistotyön asiantuntijoita.

Jäsenmaksuluokat ovat seuraavat

Jäsenmaksu: 34 €/kk
Maksat tätä jäsenmaksua, jos olet palkkatyössä tai Erko-kassan/muun työttömyyskassan etuudella.

Työttömyyskassan jäsenyys ei tuo lisähintaa jäsenmaksuusi. Jäsenmaksu on sama sekä kassaan kuuluville että kassaan kuulumattomille jäsenille. Kuulumalla kassaan sinulla on mahdollisuus saada ansioon suhteutettua työttömyyspäivärahaa.

Freelancerien (myös työsuhteisten), ammatinharjoittajien ja yrittäjien jäsenmaksu: 18 €/kk

Minimijäsenmaksu: 10 €/kk
Maksat minimijäsenmaksua, jos et ole palkkatyössä etkä Erko-kassan/muun työttömyyskassan etuudella.
Minimijäsenmaksuun olet oikeutettu esimerkiksi, kun olet…

  • perhevapaalla (Huom! Jos työnantajasi maksaa kolmen ensimmäisen äitiyslomakuukauden palkan, niiltä kuukausilta maksetaan normaali jäsenmaksu.)
  • apurahalla
  • palkattomalla sairaslomalla
  • kuntoutustuella
  • omaishoidontuella
  • aikuiskoulutustuella
  • Kelan etuutta saava työtön tai lomautettu

Opiskelijan Basic-jäsenmaksu, ei Erko-työttömyyskassan jäsen: 10 €/vuosi
Opiskelijan Basic-jäsenmaksuun ovat oikeutettuja läsnäoleviksi ilmoittautuneet tutkinto-opiskelijat, jotka eivät kuulu Erko-kassaan.

Opiskelijan Pro-jäsenmaksu, Erko-työttömyyskassan jäsen: 96 €/vuosi
Opiskelijan Pro-jäsenmaksuun ovat oikeutettuja läsnäoleviksi ilmoittautuneet tutkinto-opiskelijat, jotka kuuluvat Erko-työttömyyskassaan.

Eläkeläisen jäsenmaksu: 10 €/kk

Kannatusjäsenmaksu: 500 €/vuosi
Kannattavaksi jäseneksi voidaan hyväksyä oikeuskelpoinen yhteisö tai jäsen, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

Kunniajäsenet sekä varusmies- tai siviilipalvelusta suorittavat ovat vapautettuja jäsenmaksusta.

Jäsenmaksun maksaminen

Kuukausittainen summa vuonna 2022 pysyy siis samana eikä maksun määrää tarvitse erikseen laskea palkkakuitin pohjalta. Voit maksaa jäsenmaksun entiseen tapaan Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa tai saamiesi maksutietojen perusteella omassa pankissasi.

Voit myös edelleen valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkastasi (Huom! Jos olet esim. opiskelija, harjoittelija tai muu tilapäinen työntekijä, niin sinun on otettava yhteyttä Akavan Erityisalojen jäsenpalveluun työnantajaperinnän mahdollistamiseksi.)

Kehitämme jäsenmaksun maksamisen tapoja aktiivisesti ja työskentelemme ahkerasti sen eteen, että saisimme e-laskun käyttöön vuoden 2022 aikana.

Muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla

Jäsenmaksuluokkasi määräytyy verkkoasioinnissa olevien tietojen perusteella. Saat niihin perustuvan laskun ja maksutiedot Akavan Erityisaloista alkuvuoden 2022 aikana. Tästä syystä on tärkeä, että postiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja tiedot tilanteestasi ovat ajan tasalla Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa.

Kysyttävää?

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin >>

Jaa artikkeli