Elina Havu
Uutiset

Syyskokous 2022: Varapuheenjohtajana jatkaa Kristiina Halme, mukaan uusia hallituksen jäseniä

Skilla ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin viime lauantaina hybridinä 26.11.2022 Original Sokos Hotel Triplassa sekä Teamsissa. Syyskokous valitsi varapuheenjohtajan sekä uusia jäseniä hallitukseen sekä hyväksyi ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmat. Lisäksi kokous päätti laittaa yhdistyksen omistaman toimitilan myyntiin.


Varapuheenjohtajana jatkaa Kristiina Halme, hallitukseen mukaan uusia jäseniä

Kuvassa Anu Attwood (vas.), Elina Husa, Anne Mattila ja Kristiina Halme (oik.).

Varapuheenjohtajana kaudella 2023–2024 jatkaa kaksi edellistä kautta varapuheenjohtajana toiminut Kristiina Halme. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita.

Hallituskauttaan jatkavien Sirpa Hutukan ja Heli Suomivuoren rinnalle hallitukseen kaksivuotiskaudelle 2023–2024 valittiin Anu Attwood. Lisäksi yksivuotiskaudelle kesken kauden eronneiden hallituksen jäsenten tilalle valittiin Elina Husa ja Anne Mattila.

Lisäksi hallitukseen valittiin äänivaltainen opiskelijajäsen, jonka toimikausi on vuosi. Valituksi tuli Ilona Hirvonen, joka on Liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet -koulutusohjelman opiskelija ja HSOY ry:n vuoden 2023 varapuheenjohtaja. Ilona on toiminut kuluneen vuoden ajan HSOY:n hallituksen viestintävastaavana, joten hän haluaa olla kehittämässä etenkin Skillan opiskelijoille suunnattua viestintää.

Lämpimät onnittelut kaikille valituille! Suuri kiitos myös väistyville hallituksen jäsenille Pauliina Elgbackalle, Aino Kimpalle, Riina Sahariselle ja Pihla Steinbergille panostuksestanne hallituksen toimintaan!

Yhdistyksen toimitila laitetaan myyntiin

Kevätkokous 2022 valtuutti toimiston ja hallituksen selvittämään yhdistyksen omistaman, Eerikinkatu 20 C 37 sijaitsevan toimitilan mahdollista myyntiä. Kokouksessa toiminnanjohtaja esitteli kyseisen selvityksen. Selvitys on luottamuksellinen, joten sitä ei julkaista verkossa. Jäsenet voivat halutessaan pyytää sitä suoraan toiminnanjohtajalta.

Kokous äänesti kahdesta esitetystä ja kannatetusta vaihtoehdoista: 1) Toimitilaa ei myydä ja sille kehitetään lisää jäseniä hyödyttäviä käyttötarkoituksia ja 2) Myydään toimitila ja vuokrataan pienempi toimitila toiselta yhdistykseltä/säätiöltä. Ehdotus nro 2 voitti äänestyksen, joten toimitila päätettiin laittaa myyntiin.

Kokous valtuutti toimiston ja hallituksen hoitamaan toimitilan myynti sekä siihen liittyvät valmistelut, kuten sijoitussuunnitelman teon ja kiinteistövälittäjän kilpailutuksen. Toimisto alkaa hoitaa myyntiä mahdollisimman nopeasti, sillä kontaktit kiinteistövälittäjiin ovat jo olemassa. Hallitus kutsuu tarvittaessa ylimääräisen yhdistyksen kokouksen kasaan saatuaan tilasta tarjouksen, joka voidaan hyväksyä. Hallitus ei siis aio tuoda huonoa tarjousta yhdistyksen hyväksyttäväksi, vaan toimitila myydään kilpailukykyisellä hinnalla.

Lisäksi kokous päätti toisesta isosta asiasta, eli aloittaa hallituksen pohjaesityksen mukaisesti yhdistymisneuvottelut toisen Akavan Erityisaloihin kuuluvan yhdistyksen kanssa. Tästä tiedotetaan jäsenistöä poikkeuksellisesti vain uutiskirjeessä, joten tarkkailethan viestintäämme!

Yhdistyksen jäsenmaksuihin uutena alennettu maksu osa-aikatyössä oleville

Yhdistyksessä tehtiin vuosi sitten päätös siirtyä kiinteään jäsenmaksuun, joten vuosi 2023 on toinen vuosi kiinteällä jäsenmaksulla. Akavan Erityisalat päätti 19.11. pidetyssä syysliittokokouksessaan pitää jäsenyhdistysten maksamat yhdistysjäsenmaksut vuonna 2023 samana kuin vuonna 2022, joten myös Skillan hallitus esitti yhdistyksen kokoukselle, että yhdistyksen jäsenmaksut pysyisivät samana. Jäsenmaksut pysyvät siis samana vuonna 2023, ja lisäksi osa-aikatyössä oleville (60 % tai alle) jäsenille luotiin uusi jäsenmaksuluokka. Osa-aikatyössä olevat voivat 1.1.2023 alkaen hakea alennusta jäsenmaksuihinsa.

Ainoana poikkeuksena tästä ovat ammattiliittoon järjestäytymättömät, eli pelkästään Skillaan kuuluvat jäsenet, joiden jäsenmaksua korotettiin hiukan 85 euroon.

Jäsenmaksuluokat ovat seuraavat:

Ei-järjestäytynyt jäsen: 85 €/vuosi

Jäsenmaksu: 34 €/kk
Maksat jäsenmaksua, jos olet palkkatyössä tai Erko-kassan/muun työttömyyskassan etuudella.

Uusi: Osa-aikaisesti työskentelevän jäsenmaksu: 24 €/kk
Voit hakea alennettua jäsenmaksua, mikäli työskentelet osa-aikaisesti (60% tai alle).

Minimijäsenmaksu: 10 €/kk
Maksat minimijäsenmaksua, jos et ole palkkatyössä tai Erko-kassan/muun työttömyyskassan etuudella (esimerkiksi perhevapaa, palkaton sairausloma tai Kelan työttömyys- tai omaishoidontuki) tai olet ammatinharjoittaja/freelancer.

Opiskelijan jäsenmaksu – ei kassan jäsen: 10 €/vuosi
Opiskelijan perusjäsenmaksuun ovat oikeutettuja läsnäolevaksi ilmoittautuneet tutkinto-opiskelijat, jotka eivät kuulu Erko-kassaan/muuhun työttömyyskassaan.

Opiskelijan jäsenmaksu – kassan jäsen: 96 €/vuosi
Opiskelijan kassan sisältävään jäsenmaksuun ovat oikeutettuja läsnäolevaksi ilmoittautuneet tutkinto-opiskelijat, jotka kuuluvat Erko-kassaan/muuhun työttömyyskassaan.

Eläkeläisen jäsenmaksu: 10 €/kk

Kannatusjäsenmaksu: 500 €/vuosi
Kannattavaksi jäseneksi voidaan hyväksyä oikeuskelpoinen yhteisö tai jäsen, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

Jäsenmaksun maksaminen

Voit maksaa jäsenmaksun entiseen tapaan Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa tai saamiesi maksutietojen perusteella omassa pankissasi. Voit myös edelleen valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkastasi (Huom! Jos olet esim. opiskelija, harjoittelija, tms. tilapäinen työntekijä, niin sinun on otettava yhteyttä Akavan Erityisalojen jäsenpalveluun työnantajaperinnän mahdollistamiseksi).

Kehitämme jäsenmaksun maksamisen tapoja aktiivisesti ja työskentelemme ahkerasti sen eteen, että saisimme e-laskun käyttöön vuoden 2023 aikana.

Ei-järjestäytyneet jäsenet saavat tammi-helmikuussa jäsenmaksulaskun sähköpostitse.

Lisätietoa:

Jos kysymyksesi koskee yleisesti jäsenmaksuja, kurkkaathan Usein kysytyt kysymykset tai ota yhteyttä Skillan toiminnanjohtajaan Elina Havuun.

elina.havu@skillary.fi
040 718 5845

Jos sinua mietityttävät jäsenmaksun maksamisen käytännön asiat, otathan silloin yhteyttä Akavan Erityisalojen jäsensihteereihin:
0800 135 370 (numero on maksuton)

Puhelinaika ma–pe klo 9–15

jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi
Muista mainita viestissä koko nimesi ja jäsennumerosi tai syntymäaikasi.

Haluatko tutustua lisää syyskokouksen päätöksiin?

Löydät kaikki syyskokousmateriaalit, kuten ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmat täältä. Pöytäkirja lisätään materiaaleihin, kun pöytäkirjantarkastajat ovat tarkastaneet sen.

Kiitämme lämpimästi myös Original Sokos Hotel Triplaa toimivasta syyskokouspaikasta ja Eijaliisa Koivua inspiroivasta luennosta!

Jaa artikkeli