Maria Talvela
Uutiset

Terveisiä syyskokouksesta 2021: Uusi puheenjohtaja ja kiinteät jäsenmaksut

Skilla ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin viime lauantaina 27.11.2021 hybridinä Allas Sea Poolilla ja Microsoft Teamsissä. Syyskokous valitsi uuden puheenjohtajan ja uusia jäseniä hallitukseen tulevalle kaksivuotiskaudelle sekä hyväksyi ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelman. Lisäksi kokous päätti, että yhdistys siirtyy kiinteään jäsenmaksuun kaikille jäsenlajeille.


Puheenjohtajaksi Virpi Rouhiainen ja hallitukseen uusia jäseniä

Uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2022–2023 valittiin hallituksessa aiemmalla kaksivuotiskaudella toiminut Virpi Rouhiainen. Puheenjohtajana vuoden 2021 loppuun saakka toimiva Heli Suomivuori ilmoitti ennen kokousta, ettei asetu ehdolle seuraavalle kaksivuotiskaudelle aikataulusyistä.

Ehdokkaita hallitukseen oli viisi ja paikkoja neljä, joten kokouksessa suoritettiin äänestys. Kaksivuotiskauttaan jatkavien hallituksen jäsenten Pauliina Elgbackan ja Aino Kimpan rinnalle valittiin kaudelle 2022–2023 Sirpa Hutukka, Riina Saharinen, Pihla Steinberg ja väistyvä puhenejohtaja Heli Suomivuori. Hallituksen varapuheenjohtajana kaksivuotiskauttaan jatkaa Kristiina Halme.

Uusittujen sääntöjen mukaisesti hallitukseen valittiin lisäksi ensimmäistä kertaa äänivaltainen opiskelijajäsen. Opiskelijajäsenenä vuonna 2022 toimii Hanna Vuorenpää, joka on johdon assistenttityön opiskelija ja HSOY ry:n hallituksen jäsenvastaava 2022. Vuorenpää haki Skillan opiskelijajäseneksi, koska kokee, että on tärkeää säilyttää linkki opiskelijoiden ja Skillan välillä ja ylläpitää Skillan ja HSOY:n yhteistyötä.

Ylärivi vasemmalta: Pihla Steinberg, Pauliina Elgbacka, Sirpa Hutukka, varapuheenjohtaja Kristiina Halme, Aino Kimppa. Alarivi vasemmalta: Riina Saharinen, väistyvä puheenjohtaja Heli Suomivuori, uusi puheenjohtaja Virpi Rouhiainen. Kuvasta puuttuu opiskelijajäsen Hanna Vuorenpää.

Ensi vuoden alussa puheenjohtajana aloittavan Virpi Rouhiaisen mukaan puheenjohtajaksi valitseminen on hänelle suuri kunnia, ja hän aikoo ottaa vastuun vastaan kiitollisin ja turvallisin mielin.

– Oli ilo huomata, että hallitustyöskentely kiinnostaa monia jäseniä ja pääsimme jopa äänestämään hallituksen uusista jäsenistä! Uskon, että saamme raikkain ajatuksin kehitettyä järjestömme toimintaa entistä parempaan suuntaan, Rouhiainen sanoo.

Rouhiainen kannustaa kaikkia jäseniä olemaan häneen yhteydessä matalalla kynnyksellä.

– Mikäli herää ideoita tai ajatuksia tai haluat muuten keskustella järjestömme toiminnasta, niin minuun voi ottaa yhteyttä, Rouhiainen kehottaa.

Lämpimät onnittelut kaikille valituille! Suuri kiitos myös väistyvälle hallituksen jäsenelle Iida Tuunaiselle.

"Uskon, että saamme raikkain ajatuksin kehitettyä järjestömme toimintaa entistä parempaan suuntaan."
– Virpi Rouhiainen, puheenjohtaja 2022–

Yhdistyksen jäsenmaksu muuttuu 1.1.2022 alkaen

Yhdistyksessä päätettiin syksyllä 2020 ryhtyä edistämään kiinteää jäsenmaksua kaikissa jäsenmaksuluokissa, ja uudistusta on valmisteltu kuluneen vuoden ajan. Akavan Erityisalat päätti kevätliittokokouksessaan 2021 siirtyä kiinteään yhdistysmaksuun. Summista päätettiin Akavan Erityisalojen marraskuun alussa järjestetyssä syysliittokokouksessa, jonka jälkeen Skillan hallitus valmisteli esitykset yhdistyksen syyskokoukselle.

Skillan syyskokous 2021 päätti jäsenmaksun muuttamisesta kiinteäksi summaksi kaikille jäsenille. Muutoksen myötä maksu on jatkossa yksinkertaisempi, selkeämpi ja helpompi maksaa. Muutokset palkassasi eivät enää vaikuta jäsenmaksun suuruuteen, eikä sinun tarvitse maksaa jäsenmaksua esimerkiksi lomarahoista, ylityökorvauksista tai luontoiseduista. Muutoksista huolimatta jäsenmaksu on edelleen verovähennyskelpoinen ja työnantajaperinnän mahdollisuus säilyy.

Muutos ei vaikuta toimintaamme, vaan tulet jatkossakin saamaan Akavan Erityisaloilta ja omalta jäsenyhdistykseltäsi Skillalta laadukasta edunvalvontaa sekä parhaat palvelut hallinnon ja toimistotyön korkeasti koulutetun asiantuntijan tarpeisiin. Osaamisen kehittämisen ja urasuunnittelun palvelumme pysyvät monipuolisina ja ajankohtaisina sekä maksuttomina kaikille jäsenillemme.

Valtaosalla akavalaisista liitoista on jo käytössä kiinteä jäsenmaksu, ja muutoksen myötä pystymme palvelemaan laajemmin kaikkia hallinnon ja toimistotyön asiantuntijoita.

Muutoksen myötä maksu on jatkossa yksinkertaisempi, selkeämpi ja helpompi maksaa.

Jäsenmaksuluokat ovat seuraavat:

Jäsenmaksu: 34 €/kk
Maksat jäsenmaksua, jos olet palkkatyössä tai Erko-kassan/muun työttömyyskassan etuudella.

Minimijäsenmaksu: 10 €/kk
Maksat minimijäsenmaksua, jos et ole palkkatyössä tai Erko-kassan/muun työttömyyskassan etuudella (esimerkiksi perhevapaa, palkaton sairausloma tai Kelan työttömyys- tai omaishoidontuki) tai olet ammatinharjoittaja/freelancer.

Opiskelija Basic -jäsenmaksu (ei kassan jäsen): 10 €/vuosi
Opiskelija Basicin jäsenmaksuun ovat oikeutettuja läsnäolevaksi ilmoittautuneet tutkinto-opiskelijat, jotka eivät kuulu Erko-kassaan.

Opiskelija Pro -jäsenmaksu (kassan jäsen): 96 €/vuosi
Opiskelija Pron jäsenmaksuun ovat oikeutettuja läsnäolevaksi ilmoittautuneet tutkinto-opiskelijat, jotka kuuluvat Erko-kassaan.

Eläkeläisen jäsenmaksu: 10 €/kk

Kannatusjäsenmaksu: 500 €/vuosi
Kannattavaksi jäseneksi voidaan hyväksyä oikeuskelpoinen yhteisö tai jäsen, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

Skillan jäsenten, jotka eivät ole järjestäytyneet Akavan Erityisaloihin (ent. aatteellinen jäsen) jäsenmaksu ei muutu, vaan on jatkossakin 80 €/vuosi.

Jäsenmaksun maksaminen

Kuukausittainen summa vuoden 2022 alusta pysyy siis samana eikä maksun määrää tarvitse erikseen laskea palkkakuitin pohjalta. Voit maksaa jäsenmaksun entiseen tapaan Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa tai saamiesi maksutietojen perusteella omassa pankissasi. Voit myös edelleen valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkastasi (Huom! Jos olet esim. opiskelija, harjoittelija, tms. tilapäinen työntekijä, niin sinun on otettava yhteyttä Akavan Erityisalojen jäsenpalveluun työnantajaperinnän mahdollistamiseksi).
Kehitämme jäsenmaksun maksamisen tapoja aktiivisesti ja työskentelemme ahkerasti sen eteen, että saisimme e-laskun käyttöön vuoden 2022 aikana.

Lisätietoa:

Jos kysymyksesi koskee yleisesti jäsenmaksuihin tulleita muutoksia, kurkkaathan Usein kysytyt kysymykset tai ota yhteyttä Skillan toiminnanjohtajaan Elina Havuun.

elina.havu@skillary.fi
040 718 5845

Jos sinua mietityttävät jäsenmaksun maksamisen käytännön asiat, otathan silloin yhteyttä Akavan Erityisalojen jäsensihteereihin:

0800 135 370 (numero on maksuton)
Puhelinaika ti–to klo 9–14
jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi
Muista mainita viestissä koko nimesi ja jäsennumerosi tai syntymäaikasi.

Haluatko tutustua syyskokouksen päätöksiin kokonaisuudessaan?

Löydät kaikki syyskokousmateriaalit, kuten ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmat täältä. Pöytäkirja lisätään materiaaleihin, kun pöytäkirjantarkastajat ovat tarkastaneet sen.

Kiitämme lämpimästi Allas Sea Poolia tunnelmallisn syyskokouspaikan tarjoamisesta!

Jaa artikkeli